20 godina za ubistvo bebe od 20 mjeseci

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 20 godina zatvora muškarca, čiji identitet nije naveo, zbog ubistva svog deteta od 20 meseci.

Srbija 17.10.2015 | 13:40
20 godina za ubistvo bebe od 20 mjeseci

Tom odlukom je potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je A.A. osuđen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

U presudi se navodi da je okrivljeni A.A. osuđen što je 6. novembra 2013. godine u Beogradu u garaži za privremeni smeštaj, u kojoj je neprijavljeno boravio sa porodicom, lišio života dete rođeno 2012. godine.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se, između ostalog, navodi da i taj sud nalazi da je okrivljenom, zbog izvršenja teškog ubistva, opravdano bilo izreći maksimalnu zatvorsku kaznu na koju je mogao biti osuđen s obzirom na svoj "kalendarski uzrast" ( 25 godina, prema pisanju medija), ceneći pri tome da je lišio života sopstveno dete od samo 20 meseci starosti.

Mediji su ranije preneli da je nesrećna beba u bolnicu primljena sa povredana jetre i slezine, prelomom čeone kosti i obostrane prelome slepoočnih kostiju i da je tamo preminula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar