Dok Bosna slavi Srbina Đurića, Meša se nada pleju kojeg Srbija ne zove!

Golovi srpskog napadača odveli Zmajeve u baraž za EP, a tamo bi mogao da ih pojača potencijalni član Orlova!

Fudbal 17.10.2015 | 21:00
Dok Bosna slavi Srbina Đurića, Meša se nada pleju kojeg Srbija ne zove!

Pre dve godine je heroj Bosne i Hercegovine bio “gastarbajter Izet Hajrović čiji gol je doneo Zmajevima istorijski plasman na SP u Brazilu, a sada je tu ulogu preuzeo Milan Đurić. Korpulentni napadač Ćezene je sa dva gola u dva ključna meča protiv Velsa i Kipra trasirao Bosancima put do baraža za EP u Francuskoj.

Može se reći da je Đurić izum novog selektor Mehmeda Baždarevića kod kojeg je debitovao i koji mu je dao veliku šansu.
“Igrao je svojevremeno u mladoj reprezentaciji, zatim ga dugo nije bilo. Uočio sam kavlitet i nisam se uopšte dvoumio da li da ga stavim na spisak. Visok dva metra, pokretan, odličan u skoku, može da bude zlata vredan, što se i potvrdilo…”, kaže Baždarević za Sport.

Bosanskom selektoru nije mogao da promakne Đurić, a nada se da će dres njegovog tima uskoro obući i Srbin iz Holandije Marko Vejinović koji se ranije pominjao kao budući član srposkih Orlova. Plejmejker Fejenorda ima ponudu iz BiH i mora da odluči da li će i dalje čekati Holandiju.
“Prešao sam hiljade kilometara, video bezbroj utakmica, na njima zapazio igrače koji bi dobrodoščli ovdašnjoj selekciji. Marko Vejinović je jedan od njih. Nadam se da će da pristane da nas pojača.”

Baždarević ima i želju pred baraž.
“Samo da izbegnem mog prijatelja Srećka Kataneca.”

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

simo gastarbajter

17.10.2015 19:09

"Srpski" napadac.. O boze mili zasto djelite djecu na ove ili one.Pa igra za Bosnu majka mu stara.Zar je tako mizerno reci Bosanski.. Pa ja kao ponosni Srbin se ponosim sto sam iz Bosne,i ovde u Austriji vrlo cijene Bosance.

ODGOVORITE
Name

blbl

17.10.2015 19:14

E moj Simo bolje je korijenje jesti !!

Name

simo

17.10.2015 19:40

Blbl, jedi korjenje ko ti brani. Svako ima pravo na svoj izbor. Ti si izabrao korjenje, i ja to poštujem.

Name

tuzlak

17.10.2015 19:34

Pozdrav za simu,a volio bi da mi neko odgovori zasto nevoli svoju drzavu BiH .Bilo ko da ode iz bosne u srbiju hrvatsku ameriku tunguziju on ce biti bosanac i nista drugo ,jedino u bosni se nazivaju srbima hrvatima i bosnjacima.Dragan Stojkovic se toliko ponosi bosnom i hercegovinom da ga svi i poznaju kao Bosanca .

ODGOVORITE