Čavić: Sa Dodikom se ne sastajemo zbog lažnih kvalifikacija

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je danas da ne želi da „upada u zamku harange, neutemeljenih, lažnih i tendencionih kvalifikacija i da su sve to razlozi zbog kojih nema smisla ići na bilo kakav sastanak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Republika Srpska 16.10.2015 | 19:32
Čavić: Sa Dodikom se ne sastajemo zbog lažnih kvalifikacija

Ističući da ga ne interesuju Dodikove kvalifikacije i optužbe upućene Savezu za promjene, Čavić je rekao da čeka posebno zasjedanje parlamenta Republike Srpske, 20. oktobra, kako bi, naveo je, iznijeli dokaze koji osporavaju, navodno, štetno djelovanje predstavnika Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH.

Kazao je i da su navodi Vlade Srpske, koja je pripremila materijal za posebnu sjednicu, najvećim dijelom, „potpuno besmisleni“.

-Potrudili smo se da pribavimo brojne odluke koje su donosili predstavnici SNSD-a u Vijeću ministara u prethodnih deset godina, u kojima je direktno krešen interes Republike Srpske, rekao je Čavić.

Dodao je „da na sastanke kod Dodika ne dolazi ni Igor Radojičić, koji je doskora bio visoki funkcioner njegove stranke, kao i na sastanke SNSD-a o važnim pitanjima, jer mu ne vjeruje“.

-Pa ako Radojičić ne dolazi na te sastanke, jer nema potrebe da sluša neistine i improvizacije, zašto bismo mi to radili iz Saveza za promjene, rekao je lider NDP-a.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik ponovo je i za danas zakazao sastanak s predstavnicima parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, iako mu ni prošli petak nisu došli predstavnici Saveza za promjene, zbog kvalifikacija da su „izdajnici interesa Republike Srpske“.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bla bla

16.10.2015 17:53

Hoćemo li dočekati bušenje i rušenje vlasti, ili ćemo samo slušati saopštenja?

ODGOVORITE
Name

sirija

16.10.2015 19:25

Dočekaćemo, za tačno godinu dana izbori lokalni, pa ćemo da ih srušimo, neće više niko glasati za njih!

Name

Brod

16.10.2015 19:35

Svaka čast Dragane, da sva opozicija kao ti drekavac bi davno sa svojom bandom otišao na robiju.

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa pokrićem

16.10.2015 19:36

Voluntarizam, improvizacija i blef, kao matrica vlasti i vladanja. Nema tu ni 'p' od politike. Eto to je što je, a praznina bije, dobro nije, niti će biti. Niti se ko dobru nada.

ODGOVORITE
Name

PD

16.10.2015 19:56

ČAVIĆ A ŠTA JE SA PRESUĐENIM KRIMINALCEM PAVIĆEM ZAŠTO NJEGA NE PROZIVATE.NIŠTA ON NIJE BOLJI OD OVOGa.

ODGOVORITE
Name

Hobotnica

16.10.2015 20:55

Prvo glavu, poslije pipke...a i papke!