"Orlovi": U januaru ćemo popraviti utisak!

Odbojkaši Srbije posle eliminacije sa EP u četvrtfinalu okreću se kvalifikacijama za Olimpijske igre početkom 2016. u Nemačkoj.

Ostali sportovi 15.10.2015 | 17:40
"Orlovi": U januaru ćemo popraviti utisak!

Srbija je završila učešće na Evropskom prvenstvu kao sedmoplasirani tim. Poražena je u četvrtfinalu od selekcije Francuske rezultatom 3:1, i nije uspela da obezbedi borbu za medalju.

Marko Podraščanin ističe da Srbija ima za čim da žali i da će sve učiniti da poprave utisak na turniru u januaru.

"Bila je ovo naša najbolja utakmica na turniru, ali daleko ispod onoga što smo prikazali u Svetskoj ligi, gde smo zamalo uzeli zlatnu medalju. Francuzi su protivnik kojeg nismo dobili od 2011. godine na velikom takmičenju. Malo greše i to nas dovodi do ludila. Krivo mi je jer smo u trećem setu pokazali da možemo da igramo vrhunsku odbojku... Tako da smo svi razočarani onim što smo uradili na Evropskom prvenstvu. Sada se okrećemo kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u januaru u Nemačkoj i verujem da možemo da ga osvojimo", rekao je Podraščanin posle osvajanja sedmog mesta.

I Nemanja Petrić nije krio razočaranje što se Srbija nije našla u završnici takmičenja u Bugarskoj.

"Svima nam je mnogo teško posle poraza u četvrtfinalu, jer smo se spremali da igramo u Bugarskoj završnicu prvenstva i da se borimo za medalju, a ispalo je da već idemo kući. Bila je to teška utakmica, koju je teško komentarisati kada ispadneš sa prvenstva. Francuzi su dobro odigrali u odbrani, ali su dosta grešili iz servisa, što mi nismo najbolje iskoristili. Generalno su u najvažnijim trenucima upisivali asove i mislim da je na kraju to prevagnulo".

On naglašava da Srbija sada mora da se spremi za novi izazov.

"Sada je sve gotovo. Čekaju nas kvalifikacije za Rio i učinićemo sve u januaru da obezbedimo plasman na Olimpijske igre", dodao je Petrić, čiji je tim ostvario najslabiji plasman od 1989. godine, kada je osvojeno osmo mesto.

Komentari / 0

Ostavite komentar