Napredak u razvoju uprkos teškoćama

Za protekle tri godine u opštini Srbac otvoreno je nekoliko privrednih pogona u kojima je zaposleno oko 300 radnika, bez novih kredita dugoročno zaduženje opštine od 19 miliona smanjeno je za dva miliona, a u prvih šest mjeseci ove godine u budžetu opštine prvi put je zabilježen suficit.

Republika Srpska 14.10.2015 | 14:00
Napredak u razvoju uprkos teškoćama

Ovo je naglasio načelnik opštine Drago Ćirić sinoć na svečanoj Akademiji u Domu kulture povodom Dana i Krsne slave opštine – Pokrova Presvete Bogorodice.

On je dodao da su ovi rezultati plod stvaranja pogodnih uslova, administrativnih i podsticajnih, za domaća i strana ulaganja u razvoj privrede.

Ćirić je priznao da je opština opterećena krizom zakonodavne vlasti, ali je rekao da to nije uticalo na realizaciju veoma značajnih investicionih projekata u oblast školstva, vodoprivrede i komunalne infrastrukture, pri čemu je ova lokalna zajednica imala veliku podršku UNDP BiH i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova opština ima velike potencijale u oblasti proizvodnje hrane koji nisu dovoljno iskorišteni, a velika šansa je i u razvoju turizma.

Načelnik Srpca očekuje da će dogovori sa Ambasadom Ruske Federacije doprinjeti da se ubuduće povrće i meso sa ove regije u većim količinama nađe na velikom ruskom tržištu, ali i drugi proizvodi, što će doprinjeti većoj zaposlenosti i bržem razvoju opštine Srbac.

Svečanoj Akademiji povodom Dana i Krsne slave opštine Srbac prisustvovali su i brojni gosti, zamjenik ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksej Kerestedžijanc, ataše u Ambasadi Ana Iveljeva, delegacije poljskih opština Novogrođec i Bogoslovec, bratske opštine Ljubovija, general Milan Torbica i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović.

U kulturnom dijelu Akademije nastupio je Gradski akademski hor KUD-a „Biser“ Srbac, „Dikcionari“ Narodne biblioteke, članovi Plesnog kluba „Ritam“, domaći pjesnik Ljubomir Milijašević, te Ozren Ćetković (violinčelo) i Lidija Bojnović (violina), članovi Banjalučke filharmonije.

Autor: Savo Keser

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbac

14.10.2015 23:12

Dr Dragan Lepir ili prof. Mara Delevic iz SDS-a budici nacelnik opstine Srbac! #izbori2016

ODGOVORITE