De Anđelis i dalje kritično! Može da govori!

Lekari koji se brinu o vozaču Ajode Aleksu de Anđelisu objavili su da su da je u poslednjem danu bilo napretka u njegovom stanju.

Ostali sportovi 13.10.2015 | 16:00
De Anđelis i dalje kritično! Može da govori!

De Anđelis je prebačen u bolnicu Dojko posle udesa koji je doživeo tokom četvrtog treninga za Veliku nagradu Japana u Motegiju u subotu.

Prvobitni pregledi ukazali su da ima kontuziju pluća, uz više fraktura rebara i pršljenova, međutim, u nedelju je otkriveno da je da ima izlivanje krvi u mozak, zbog čega je stavljen u stanje indukovane kome.

U ponedeljak su obavljeni novi pregledi glave koji ukazuju da promena nema, ali da je stanje njegovih pluća znatno bolje.

“Aleks je i dalje u kritičnom stanju, ali mu je smanjena doza lekova, mogao je da govori i može da se orjentiše u vremenu i prostoru. U narednih 48 do 71 sata biće obavljeni novi pregledi da bi smo se postarali da je krvarenje pod kontrolom”, stoji u saopštenju.

Doktor Mikele Zaza, ispred mobilne klinike Moto GP šampionata, ostao je u Japanu da bi pomogao u lečenju motocikliste iz San Marina, dok su se njegovi rivali već preselili u Australiju, gde se vozi naredna trka.

Komentari / 0

Ostavite komentar