Tošić morao da se izvinjava zbog 3 prsta!

U Turskoj se digla velika prašina zbog toga što su igrači Fenera i Bešiktaša proslavili pobedu u Albaniji podizanjem tri prsta.

Fudbal 11.10.2015 | 17:20
Tošić morao da se izvinjava zbog 3 prsta!

Duško Tošić na terenu, a Lazar Marković na društvenim mrežama, pobedu Srbije nad Albanijom u Elbasanu (0:2) proslavili su s podignuta tri prsta.

To je, malo zbog neznanja, a malo zbog bliskosti između turskih i albanskih navijača, podiglo veliku prašinu u Turskoj, pa je sam Tošić, igrač Bešiktaša, morao na zvaničnom Instagram profilu da fanovima ponudi obrazloženje, objašnjenje i – izvinjenje!

Marković, fudbaler Fenera, takođe je bio meta kritika i napada, jer je na Facebook profilu okačio sliku na kojoj naši igrači slave s podignuta tri prsta.

Najekstremniji među kritičarima, uz pretnje, tražili su od Bešiktaša i Fenerbahčea da raskinu ugovore sa našim reprezentativcima.

Uz kolaž na kom se vidi da uz tri podignuta prsta veliki sportisti poput Novaka Đokovića, Vlada Divca, Dejana Stankovića i Miloša Teodosića, proslavljaju svoje planetarne uspehe, Tošić je napisao:

"Posle utakmica Albanija – Srbija, u Turskoj su se pojavili razni komentari u vezi s mojom proslavom gola, pa sam osetio potrebu da vam se obratim i odgovorim. Dakle, tri prsta ne predstavljaju ni rasizam, ni fašizam, nemaju ni religioznu poruku. Tri prsta koriste skoro svi naši sportisti da iskažu radost, kao što sam ja uradio posle gola", napisao je Tošić i podvukao:

"Želeo bih da se izvinim svima koje je moj gest možda povredio. Sve najbolje".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Da Da

11.10.2015 15:58

Ko vam je kriv kad idete u tursku i te saban zemlje koje nas mrze iz dna duse pa se morate izvinjavat strasno...

ODGOVORITE
Name

Laki

11.10.2015 15:58

Tri prsta isto sto i za dom spremni!

ODGOVORITE
Name

Ja

11.10.2015 16:19

I ustase su dizale tri prsta i jos mnogo drugih fasista,to nema veze sa tri prsta u Srba.

Name

Beg

11.10.2015 16:57

Trebali bi uvijek dizati to je pravo. Ako to ne provocira i vrijedja nekog s tim na poluvremenu sa drugom postavom Portugala ne dizu makar do sada.

ODGOVORITE
Name

QUIA REGI PATRIAEQUE REMITTAT

11.10.2015 19:56

А два, може, ха?! Море марш!

ODGOVORITE