Danilo Anđušić, ipak, opet u Partizanu!

Vrlo je verovatno da će Danilo Anđušić, koji već neko vreme trenira sa Partizanom, ponovo obući dres bivšeg kluba. Reč je o kratkoročnom ugovoru, uz opciju produžetka.

Košarka 10.10.2015 | 10:20
Danilo Anđušić, ipak, opet u Partizanu!

Danilo Anđušić opet u dresu Partizana!

Prema saznanjima MONDA, Anđušić bi u toku sledeće nedelje trebalo da potpiše kratkoročan ugovor sa Partizanom (na dva meseca), uz opciju produžetka ako ne bude imao ponude iz inostranstva.

"Dogovorili smo se da treniram sa Partizanom, održavam formu, nismo pričali o nekoj dubljoj saradnji", rekao nam je Anđušić nedavno na predstavljanju novog tima i stručnog štaba KK Partizan.

Izgleda da su, u međuvremenu, i Partizan i Anđušić shvatili da bi saradnju trebalo podići na viši nivo i da je i jednoj i drugoj strani ovo "win-win" situacija - Anđušić dobija priliku da igra, a Partizan odličnog igrača (beka-šutera) čije bi iskustvo, uz još neke igrače, trebalo da pomogne poletarcima.

Anđušić će biti treći povratnik u Partizan ove sezone, posle Koste Perovića i Čedomira Vitkovca. Uslovno rečeno i Aleksandra Cvetkovića, jer je on bio u mlađim kategorijama crno-belih.

Danilo Anđušić, koji je oženjen srpskom strelkinjom Ivanom Maksimović (osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu), bio je u Partizanu u sezoni 2011/12. kada je raskinuo ugovor (krajem 2012. godine) nezadovoljan statusom u timu, odnosno time što ga je tadašnji trener Duško Vujošević, prema sopstvenom priznanju, "žrtvovao" kako bi Bogdan Bogdanović dobio više minuta.

Anđušić je prošle sezone igrao za Bilbao Basket, a pre toga za Valjadolid i Virtus Pre Partizana, igrao je za Hemofarm i Mega Vizuru (danas Mega Leks).

I drugi Murić u Partizanu?
Sve su glasnije priče da će se u crno-belom dresu "ujediniti" braća Murić - rekonvalescent Edo (operisao rame) i slobodni agent Dino, koji se nedavno rastao sa Olimpijom. On bi bio pojačanje na poziciji krilnog centra, mada je diskutabilno šta bi novo doneo ekipi u odnosu na Čedomira Vitkovca - osim mladosti i energije.

Komentari / 0

Ostavite komentar