F1: Ferari ne dâ Red Bulu motore! Šta će dalje biti?!

Izgledi da Red Bul ostane u Formuli 1 sve su manji i zadobili su možda i kritičan urarac pošto je Ferari odbio da ponudi svoje motore austrijskom timu.

Ostali sportovi 09.10.2015 | 19:00
F1: Ferari ne dâ Red Bulu motore! Šta će dalje biti?!

Pošto će Red Bul na kraju sezone završiti saradnju sa Renoom, a Mercedes ga je već odbio, jedina opcija za motore bio je Ferari, sa kojim su čelnici ekipe pregovarali prethodnih nedelja.

Međutim, pošto je austrijska ekipa tražili motore kakve će imati fabrički tim Ferarija, a italijanski tim je voljan da mu ponudi samo onakve kakve će dobiti Has i Zauber, do dogovora nije došlo.

Celu situaciju još intrigantnijom čini činjenica da je Ferari voljan da svoje motore da Toro Rosu, sestrinskom timu Red Bula. Međutim, još nije poznato da li će italijanski tim moći da prihvati tu ponudu, jer se ipak nalazi u posedu Red Bula.

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešić više puta je naglasio da će povući oba svoja tima iz Formule 1 ako ne dobiju odgovarajuće motore za narednu sezonu. Šef austrijskog tima Kristijan Horner naglasio je da pregovori još traju, ali da ništa nije određeno.

Pred ovonedeljnu Veliku nagradu Rusije, prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da nema nikakav uticaj na Ferari, da bi italijanski tim ponudio bolje motore Red Bulu, da bi tim na taj način ostao u Formuli 1.

Uz Ferari, jedina preostala opcija za Red Bul je Honda, ali je poznato da je japanska kompanija objavila da će naredne godine i dalje snabdevati isključivo Meklaren. Britanski tim imao je velike probleme sa pouzdanošću i beležio je znatno lošije rezultate od Red Bula koji se takođe mučio sa Renoom.

Komentari / 0

Ostavite komentar