Fjorentina i Nemanja Vidić...?!

Italijanski mediji pišu da je Srbin velika želja trenera Viole Paula Souze.

Fudbal 09.10.2015 | 09:20
Fjorentina i Nemanja Vidić...?!

Ako nije uspela pre deset godina, Viola bi mogla ove sezone da se dočepa potpisa Nemanje Vidića.

Nije tajna da Fjorentina traži pojačanje u središtu defanzivne linije, a posle štopera Porta Lisandra Lopeza i iskusnog defanzivca Milana Filipa Meksesa, upravo je Srbin velika želja trenera lidera Serije A Paula Souze.

Portugalac želi da pojača poslednju liniju 33-godišnjim srpskim internacionalcem koji je višak u Interu kod Roberta Mančinija i nije odigrao nijedan minut ove sezone.

Podsetimo, Fjorentina je bila jako blizu da nagažuje Vidića u zimu 2005, kada je sve bilo dogovoreno sa sportskim direktorom Panteleom Korvinom i čekalo se samo da dobije radnu dozvolu, s obzirom na to da je bio van Evropske unije.

Kako su italijanske vlasti odugovalčile sa dozvolom, to je iskoristio Aleks Feguson i prigrabio Mančester Junajtedu veliko pojačanje, koje je ovom klubu donelo pet titula šampiona Engleske, tri Liga kupa, pet Komjuniti šilda, jednu Ligu šampiona i jednu titulu prvaka sveta.

Koliko su u Firenci žalili što nisu kompletirali tada dolazaka Srbina, ne znamo, ali znamo da za neke stvari nikada nije kasno i da bi dolazak na “Artemio Franki” ove zime za Vidića bio veliki izazov.

Sigurno bi Užičanin bio veliko pojačanje za prvoplasirani tim italijanske lige koji bi bio ove sezone mogao da se dočepa Skudeta posle skoro pola veka, tačnije 46 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar