Živinice: Otac i sin se otrovali rakijom

Ismet Omerović (57) umro je u petak u tuzlanskoj bolnici od prekomjernog konzumiranja alkohola, dok je njegov petnaestogodišnji sin Ernad zbog trovanja alkoholom u komi i smješten je na Klinici za intenzivnu njegu i reanimaciju UKC-a Tuzla.

Bosna i Hercegovina 07.10.2015 | 16:35
Živinice: Otac i sin se otrovali rakijom

"Pili su rakiju u srijedu uveče s društvom. Sutradan je otac osjećao tegobe. Žalio se na bol u grudima, povraćao je, a uveče su ga odvezli u Hitnu službu. Odmah je prebačen u bolnicu u Tuzli, gdje je ubrzo umro. Brat je u petak osjećao iste tegobe i njega smo odmah odvezli u Hitnu, a potom i u bolnici. On je u komi, nije komunikativan", ispričao je Edis Omerovića, drugi sin preminulog Ismeta.

Sahrana Ismetu Omeroviću trebala je biti obavljena u nedjelju, ali je po prijavi iz UKC-a Tuzla, zbog sumnje na trovanje alkoholom, na lice mjesta stigla policija i odvezla tijelo na obdukciju.

Iz Policijske stanice Živinice rečeno je da ih je dežurni operativni u MUP-u TK, po prijavi dežurnog ljekara Odjeljenja za reanimaciju i anesteziologiju, obavijestio da je na odjeljenje dovezen I. O. u teškom stanju i da je istog dana umro. Narednog dana dovezen je i njegov sin E. O., takođe u teškom stanju.

Dežurni kantonalni tužilac naredio je da se obavi obdukcija, a nakon toksikološke analize utvrđeno je da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom. U ovom slučaju vršit će se daljnja istraga, a uzeta je i boca alkohola koji su Omerovići konzumirali.

I dok su Omerovići još u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo jučer je na svijet stigao novi član porodice. Ismetova kćerka porodila se u istoj bolnici gdje joj je otac umro, a brat i dalje leži u teškom stanju.

(Avaz)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xx

07.10.2015 14:53

Nemoze jest pekmez i pit rakiju da je jeo slaninu mogo bi pit rakiju

ODGOVORITE
Name

Takoje

07.10.2015 18:30

Ili dobru prasetinu sa raznja.

Name

Covjek

07.10.2015 18:40

Jadan je onaj covjek koji se raduje tudjoj nesreci.

Name

kj

07.10.2015 15:12

Dete od 15 godina pije alcohol tj zozovača !?

ODGOVORITE
Name

Neko

08.10.2015 19:41

PEKLI LJUDI RAKIJU I PRETJERALI A MOZDA BILA TANKA MEZA

ODGOVORITE