Grof i igrači Zvezde hoće Džaju za predsjednika!

Trener Božović ima odlične relacije sa Džajićem. Međutim, teško je očekivati da će jedna od najvećih legendi kluba prihvatiti kandidaturu.

Fudbal 06.10.2015 | 15:00
Grof i igrači Zvezde hoće Džaju za predsjednika!

Najavljeni izbori u Crvenoj zvezdi mogli bi da se pretvore u veliku sramotu velikog kluba, jer dan pre isteka roka za podnošenje kandidature nije se pojavio čovek koji je spreman da nasledi Svetozara Mijailovića u fotelji prvog čoveka crveno – belih. Takođe, predstojeće izbore prate i priče o neregularnosti, jer je grupa navijača tužila klub zbog navodnog kršenja Statuta.

Prilično kontradiktorna situacija ako se zna da, kao retko kad u novijoj istoriji, seniorski tim Crvene zvezde beleži uspehe. Tim Miodraga Grofa Božovića nanizao je devez uzastopnih pobeda, ima 12 bodova viška u odnosu na večitog rivala (istina uz meč više). Reklo bi se, na prvu loptu, da novi predsednik u prvom trenutku neće imati nož pod grlom.

Međutim, za sada nema kandidata. Prvi favorit Petar Škundrić još nije podneo kandidaturu, baš kao i prvi čovek košarkaškog kluba Nebojša Čović. Odustao je samo Ivica Tončev. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović dešavanja oko izbora u Crvenoj zvezdi poistovetio je je sa političkom igrom.

Neizvesnost i dalje traje, a u celoj priči aktivnu ulogu uzeli su igrači i stručni štab Crvene zvezde. Oni su, zajedno sa pojedinim članovima Radne zajednice, potpisali podršku Draganu Džajiću. Takođe, za povratak najveće legende kluba zalažu se pojedini navijači, kao i bivši igrači. Trener Miodrag Božović nikada nije krio da ima odlične odnose sa Džajićem, čak je nedavno otkrio da je Džaja predosetio pobedu uoči poslednjeg večitog derbija.

I pored želje igrača i stručnog štaba teško je očekivati da će jedna od legendi Crvene zvezde prihvatiti kandidaturu. Iako je u drugom mandatu kao predsednik osvojio titulu, ta epizoda se neslavno završila zbog nedobijanja evropske licence. Takođe, Džajić je nedavno imao operativni zahvat na srcu, pa mu rad u klubu koji ima gomilu problema ne bi prijao. Nezvanično: Džajić se čak poverio prijateljima da bi za Zvezdu bolje rešenje bio Petar Škundrić.

Komentari / 0

Ostavite komentar