I Samsung optužen, televizori varaju?

Kompanija Samsung odbacila je optužbe da su pojedini televizori tog proizvođača trošili manje energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe.

Svijet 03.10.2015 | 13:40
I Samsung optužen, televizori varaju?

List Gardijan je preneo da su nezavisni laboratorijski testovi pokazali da su pojedini televizori ovog južnokorejskog proizvođača tošili manje energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe, ali i dodao da je kompanija to oštro demantovala.

Samsung je u saopšetnju odbacio tvrdnje da je jedno od podešavanja njegovih TV prijemnika osmišljeno tako da pruži pogrešnu informaciju o performansama energije u regulatornim laboratorijskim testovima.

Kompanija je navela da je reč o standardnoj funkciji koja se automatski uključuje kada korisnik uključi svoj TV uređaj, i ostaje aktivna kad god korisnik gleda televizor u standardnom režimu rada, negirajući da se on aktivira isključivo tokom testiranja.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ccc

03.10.2015 12:02

Ko je ovdje lud, pa ne vidi da USA vodi ekonomski rat protiv svih onih koji su bolji od njih?

ODGOVORITE
Name

aco

03.10.2015 13:02

Ti znas strucnjace?

Name

Re.ccc

03.10.2015 13:29

Hoces reci onda da je I VW iz USA

Name

za Ccc

04.10.2015 07:25

Verovatno si u pravu,moguce je,ko zna.Mozda im je zelja da se konkurenti oslabe na svetskom trzistu,ne razmisljajuci da ce i njihovi proizvodi biti kontrolisani od konkurencije.

Name

satelit

03.10.2015 15:36

Samsung je uvijek varao. Znam još iz doba digitalnih satelitskih risivera. Plaćali su TV kompanijama da mogu "piratski" otvarati njihove TV kanale a onda pravili fajlove koji to rade i poturali budalama kao "piratske" a bagra najviše voli ono što je piratsko to jest džabe. Tako je Samsung prodao milione komada digitalnih risivera koji su ustvari bili obično smeće.

ODGOVORITE