Vikend uz oblake ali znatno toplije vrijeme

Danas će u BiH bit promenljivo oblačno vrijeme i malo toplije. Ujutro hladno i pretežno oblačno, oko rijeka na sjeveru i po kotlinama na istoku česta pojava magle.

Bosna i Hercegovina 02.10.2015 | 08:57
Vikend uz oblake ali znatno toplije vrijeme

Na jugozapadu i planinama i na istoku u gornjem podrinju moguća je pojava kratkotrajne rosulje. U ostalim predjelima suvo.Tokom dana malo toplije uz postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda popodne. U mjestima gdje se magla duže zadrži ostaće prohladno. Vjetar slab istočni i jugoistočni, u Hercegovini će tokom dana postepeno jačati jugo. Prema večeri ponovo više oblaka naročito u južnoj polovini zemlje. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C do 22°C, na jugu toplije do 26°C, u višim predjelima od 13°C.

I za dane vikenda predviđa se pretežno oblačno vrijeme sa manjim sunčevim intervalima ali i mogućnosti kiše u popodnevnim satima. Temperatura zraka će se kretati od 8 do 17 a najviša dnevna do 27.

BIOPROGNOZA: Stabilnije vremenske prilike, uz više sunca, pozitivno će djelovati i popraviti raspoloženje većine populacije. Poteškoće kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Jutarnji sati će biti svježiji, naročito u dijelu Bosne, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji i povesti računa o primjerenom odijevanju.

(NN)

Komentari / 0

Ostavite komentar