Vuk Radivojević ponovo u ABA ligi!

Redove Igokee pojačao je Vuk Radivojević, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a ugovore sa Aleksandrovčanima potpisali su još Nikola Pešaković i Josip Mikulić.

Košarka 01.10.2015 | 17:00
Vuk Radivojević ponovo u ABA ligi!

Uoči početka nove sezone u ABA ligi, Igokea je dobila veliko pojačanje.

Novi član Aleksandrovčana postao Vuk Radivojević, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a osim njega ugovore su parafirali i Nikola Pešaković i Josip Mikulić.

Radivojević je karijeru počeo u omladinskom timu Partizana, nakon čega je igrao za Slogu iz Kraljeva, Crvenu zvezdu u tri navrata, Fuenlabradu, FMP iz Železnika, Turk Telekom, dok je posljednji angažman imao u poljskom Slask Vroclavu.

"Tokom posljednje četiri godine nikad ovako dobro nisam fizički bio spreman na početku sezone i sa te strane neću imati problema. Kada su igrači u pitanju, Ćapina odlično poznajem iz mlađih selekcija kada smo igrali zajedno, kao i Dimića iz FMP-a te Komatinu, jer je dobro igrao za Igokeu one sezone kada su napravili najveće iznenađenje u ABA ligi. Ostale momke ne poznajem lično, ali sam za mnoge čuo i znam gde su igrali. Raduje me što je ekipa mlada i energična te želi da napreduje", rekao je Radivojević, a prenosi sajt Igokee.

Njegovo iskustvo mnogo će značiti mladim košarkašima Igokee.

"Sigurno je da ću se truditi da mlađim prenesem dio znanja, jer se sjećam kada sam i ja bio u sličnim situacijama. Sa 22 godine u Zvezdi najviše su mi pomagali stariji članovi, Milan Gurović i Igor Rakočević, od kojih sam mnogo naučio. Sada sam ja u situaciji da pomažem mlađima zajedno sa ostalim igračima i trenerom", istakao je Radivojević.

Bek Nikola Pešaković (1991) stigao je iz grčkog prvoligaša Nea Kifisija, dok je Josip Mikulić do sada nastupao za matični Široki Brijeg. Radi se o mladom, 215 centimetara visokom centru rođenom 1993. godine, koji će popuniti deficitarnu poziciju "petice".

Komentari / 0

Ostavite komentar