Počinje ABA liga, Zvezda - Mega na startu!

U četvrtak i petak biće odigrano 1. kolo regionalne ABA lige. Na startu nekoliko zanimljivih duela, među kojima i Crvena zvezda Telekom - Mega Leks. Milojević: "Zvezda je favorit, ali iskoristićemo najmanju šansu".

Košarka 01.10.2015 | 08:20
Počinje ABA liga, Zvezda - Mega na startu!

Mega Leks će u novu sezonu ABA lige ponovo ući kao najmlađa ekipa (prosek 20 godina). Već u 1. kolu veliko iskušenje za momke Dejana Milojevića - susret sa braniocem titule prvaka regionelne lige, Crvenom zvezdom Telekom.

"Očekuje nas težak raspored na početku lige. Predstoji gostovanje Zvezdi, pa meč kod nas protiv Partizana i onda put u Podgoricu. U takvim utakmicama možemo samo da dobijemo jer će mladim momcima mnogo značiti da igraju protiv tako jakih ekipa. U svakom slučaju Crvena zvezda je favorit, u taj duel ulazimo rasterećeni, ali sa željom da igramo kvalitetnu košarku i nadam se da će moji igrači pokazati talenat koji poseduju", rekao je Milojević.

Mega ne ide sa belom zastavom u "Pionir".

"Ukoliko nam Crvena zvezda to dozvoli svojom igrom i ukaže nam se i najmanja šansa, pokušaćemo da pobedimo što bi bilo od ogromnog i višestrukog značaja za naš mladi tim", poručuje mladi trener.

Milojević ističe da su rad ekipe tokom pripremnog perioda remetile povrede. "Nikako nismo uspevali da budemo kompletni i uvek nam je nedostajao neki igrač. Nadam se da će nam se situacija sa te strane popraviti u budućnosti".

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac željno iščekuje početak ABA lige i duel sa šampionom tog takmičenja: "Odlično smo radili u prethodnom periodu, gde smo pored mladosti i energije pokazali i odgovarajući kvalitet pobedama nad ekipama Budućnosti, Trabzona i Karšijake. Verujem da ćemo biti u stanju da se ravnopravno nosimo sa svim timovima, iako smo ubedljivo najmlađa ekipa ABA lige. Veoma respektujemo Crvenu zvezdu jer ima vrlo snažan i iskusan tim, ali imamo ogroman motiv".

PAROVI 1. KOLA

četvrtak, 1. oktobar:

Zadar - Cibona (17h)
Olimpija - MZT (17h)
Budućnost - Krka (19h)
Crvena zvezda Telekom - Mega Leks (21h)

petak, 2. oktobar:

Tajfun - Sutjeska (17h)
Cedevita - Igokea (19h)
Metalac - Partizan (21h)

Odmah za vikend, odnosno od subote do ponedeljka biće odigrano i 2. kolo. Derbi kola biće susret Zvezde i Budućnosti u Beogradu. Partizan će na svoj rođendan igrati protiv Mega Leksa u gostima.

PAROVI 2. KOLA

subota, 3. oktobar:

Crvena zvezda Telekom - Budućnost (17h)
Krka - Zadar (19h)

nedelja, 4. oktobar:

Mega Leks - Partizan NIS (17h)
MZT - Metalac (19h)
Cibona - Tajfun (19h)
Sutjeska - Cedevita (21h)

ponedeljak, 5. oktobar:

Igokea - Olimpija (21h)

Komentari / 0

Ostavite komentar