LŠ, najava: Njemački zid za Junajted i Siti, Astana piše istoriju!

Gradski rivali iz Mančestera, Junajted i Siti, posle startnih "šamara" protiv PSV-a i Juventusa pokušaće u sredu uveče da zabeleže prve ovosezonske bodove u Ligi šampiona.

Fudbal 30.09.2015 | 00:00
LŠ, najava: Njemački zid za Junajted i Siti, Astana piše istoriju!

U različitom raspoloženju, nakon što su minulog vikenda zamenili pozicije na vrhu Premijer lige, ekipe Luja Van Gala i Manuela Pelegrinija udariće na nemački zid - s obzirom na to da Junajted dočekuje Volfzburg, a Siti gostuje Borusiji iz Menhengladbaha.

Ujedno, boriće se i za ugled Premijer lige, s obzirom na to da je od četiri engleska predstavnika u prvom kolu elitnog takmičenja samo Čelsi ostvario trijumf.

"Premijer liga je izuzetno teško takmičenje, svake nedelje se igra protiv jakih rivala i kada se tome pridoda Liga šampiona, onda morate da rotirate igrače, jer nema vremena za oporavak. Ipak, verujem da sva četiri engleska tima mogu da prodju grupnu fazu", izjavio je Van Gal za zvanični sajt kluba.

On je dodao da Volfzburg sigurno nema snagu kao prošle sezone kada je ekipu predvodio Kevin De Brujne, ali da je Julijan Draksler sigurno odlična "zamena".
Upravo De Brujne biće jedan od glavnih aduta Sitija u Menhengladbahu, koji se posle startnih šest poraza u sezoni i smene trenera "vraća u život".

U starnih 11 očekuje se i ove sezone nezamenjivi Aleksandar Kolarov.

I ostali srpski internacionalci imaće velike izazove - Nemanja Maksimović sa Astanom dočekuje Galatasaraj i juri prvi istorijski trijumf kazahstanskog tima u Ligi šampiona, Nikola Djurdjić i Vladimir Rodić sa Malmeom biće domaćini Realu, a Zoran Tošić predvodiće CSKA protiv PSV-a.

Sve utakmice počinju u 20.45, osim duela Astana - Galatasaraj koji je na programu od 18 sati.

Raspored sutrašnjih mečeva u Ligi šampiona:

Grupa A:
Malme - Real Madrid, Šahtjor - PSŽ.
Tabela: Real Madrid 3, PSŽ 3, Malme 0, Šahtjor 0.

Grupa B:
CSKA - PSV, Mančester Junajted - Volfsburg.
Tabela: PSV 3, Volfzburg 3, Mančester Junajted 0, CSKA 0.

Grupa C:
Astana - Galatasaraj, Atletiko Madrid - Benfika.
Tabela: Atletiko Madrid 3, Benfika 3, Astana 0, Galatasaraj 0.

Grupa D:
Menhengladbah - Mančester Siti, Juventus - Sevilja.
Tabela: Sevilja 3, Juventus 3, Mančester Siti 0, Menhengladbah 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar