Željo dao otkaz Čapljiću nakon samo 18 dana!!!

Vlado Čapljić imenovan je za šefa stručnog štaba Željezničara 10. septembra, a poslije jučerašnjeg poraza u Travniku 0:2, Upravni odbor kluba sa "Grbavice" odlučio je da mu uruči otkaz. Novi trener Želje biće Edis Mulalić.

Fudbal 28.09.2015 | 23:20
Željo dao otkaz Čapljiću nakon samo 18 dana!!!

Željezničar je ponovo bez trenera.

Nakon samo 18 dana na klupi sarajevskih plavih, Uprava Željezničara odlučila je da otpusti Vladu Čapljića.

Legenda kluba sa "Grbavice", koji je za šefa stručnog štaba postavljen 10. septembra umjesto Milomira Odovića, sjedio je na klupi samo četiri utakmice, na kojima je ostvario tri pobjede (dvije u prventvu i jednu u Kupu BiH) i poraz.

Na debiju, savladan je Olimpik minimalnim rezultatom 1:0, zatim je uslijedila teška pobjeda protiv "fenjeraša" Drine 3:2, a onda i trijumf iz sumnjivog penala protiv Krupe, u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine. Jučerašnji neuspjeh u Travniku bio je posljednji meč Čapljića na klupi Želje.

Čapljićev dosadašnji asistent Edis Mulalić jednoglasno je imenovan za novog šefa stručnog štaba Željezničara, već trećeg od početka sezone, a za nama je tek 10 odigranih kola!

Da u Željezničaru nešto ne štima, pokazuje i jučerašnja ostavka predsjednika Almira Gredića, a klub iz "Doline ćupova" saopštio je da je potpredsjednik Skupštine Ermin Pešto imenovao Amara Bajramovića za v.d. predsjednika Upravnog odbora Kluba. Njegov zamjenik biće Vedran Vukotić.

Iako je tek protekla trećina prvenstva, čak sedam premijerligaša mijenjalo je trenera. Među njima sada prednjači Željezničar, koji je to učinio dva puta.

Željezničar je nakon 10 odigranih kola tek na osmom mjestu, sa 14 bodova, čak sedam manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Komentari / 0

Ostavite komentar