"Mesi je nezamenljiv!"

Trener Barselone Luis Enrike otkrio ono što je svakome ko prati fudbal bilo jasno - nije moguće zameniti Mesija.

Fudbal 29.09.2015 | 21:40
"Mesi je nezamenljiv!"

Barselona je u subotu pobedila Las Palmas, ali izgubila najboljeg igrača.

U ranoj fazi utakmice Mesi je zamenjen zbog povrede ligamenata kolena, a prve prognoze su glasile – odsustvo dva meseca.

Nešto bolje prognoze stigle su u ponedeljak od doktora argentintske reprerezentacije koji je rekao da operacija nije potrebno, nego samo mirovanje, i da bi Mesi mogao na teren za šest nedelja.

On će sigurno propustiti Bajer Leverkuzen, Sevilju, Rajo Valjekano, Viljareal, Hetafe, Eibar i dva meča sa BATE Borisovim, dok je neizvestan za duele sa Romom i Real Madridom.

Trener Barselone Luis Enrike ima već nekoliko igrača na "lekarskom tretmanu", pa pored Mesija ne može da računa na Rafinju, Đordija Alba, Vermalena i Klaudija Brava, ali je odsustvo Argentinca, jasno je svima, najveći problem za Barsu.

"Igrač kakav je Mesi ne može biti zamenjen. On je nezamenljiv. Naš plan je da nastavimo da igramo našu igru, samo sa drugim igračima. Biće veliki izazov da ostanemo konkurentni bez najboljeg fudbalera sveta", požalio se Enrike novinarima pred duel sa Leverkuzenom.

Medije je sem povrede Mesija zanimalo i šta misli o izjavi Emanuela Petija koji je kritikovao katalonski nacionalizam u svlačionici Barselone.

“Nisam čitao šta je izjavio. Poštujem svačije mišljenje, ali u našoj svlačionici je sve bilo podređeno slaganju igrača, i to je jedina istina – odlično smo se slagali”, rekao je Enrike.

Komentari / 0

Ostavite komentar