Vuhan: I Džej-Džej sigurna na startu!

Od sjaja do očaja i nazad: Jankovićeva preko Votson do drugog kola Vuhana! Jelena Janković uspela je da se plasira u drugo kolo turnira u Vuhanu pošto je savladala teniserku iz Velike Britanije Heder Votson sa 6:3, 2:6, 6:3.

Tenis 28.09.2015 | 17:20
Vuhan: I Džej-Džej sigurna na startu!

Jelena je uspela da trijumfuje posle 137 minuta igre i velikih oscilacija. Prvi set je odigrala prilično dobro, drugi veoma loše, dok je u trećem bila na svom nivou.

Protivnica je na samom startu bila mnogo bolja, napravila brejk i povela sa 0:3, ali onda je usledio kontra napad od strane Jankovićeve koja je uspela da poveže čak šest gemova, osvoji prvu deonicu i približi se na korak od pobede.

Drugi set je imao isti scenario - Votson je ponovo došla do 0:3, ali ovoga puta nije ispustila prednost, već je sačuvala dva brejka prednosti i poravnala rezultat u setovima.

Ipak, to je bio njen domet u ovom susretu, jer je ponovo usledila furiozna serija Jankovićeve od pet gemova, tako da je Britanki ostalo samo da pokušava, a zatim i da se oprosti od takmičenja u kineskom gradu.

Jelena će se za osminu finala boriti protiv nemačke predstavnice Angelike Kerber koja je bila slobodna na startu turnira, dok je u drugu rundu izborila i Ana Ivanović koja je bila bolja od Aleksandre Dulgeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar