Željo ostao bez predsjednika!!!

Almir Gredić podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar.

Fudbal 28.09.2015 | 21:00
Željo ostao bez predsjednika!!!

Nakon poraza od Travnika u meču 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Almir Gredić je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar.

Do naredne Skupštine koja je u decembru, prvi čovjek Kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član UO, Ermin Pešto.

" Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika (istih onih koji su doveli Klub pred gašenje, sa 8 miliona KM duga), kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali. Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti maksimalno se posvetiti vođenju Kluba", kazao je Almir Gredić dodavši:

"Zahvaljujem se svojim saradnicima i želim im sve najbolje u daljem radu".

Do naredne Skupštine koja je u decembru, prvi čovjek Kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član UO, Ermin Pešto.

"Klub ima postavljen sistem i definisane procedure. Svjesni smo problema u sportskom segmentu, koje ćemo prebroditi kao i ostale izazove do sada. U decembru ćemo imati izbornu skupštinu gdje ćemo odabrati novu skupštinu i novi UO koji će klub voditi naredne četiri godine", rekao je Ermin Pešto.

Komentari / 0

Ostavite komentar