Glavobolja za Romu i "Zmajeve"!

Trener Rome Rudi Garsija ima velikih problema sa sastavljanjem ekipe, s obzirom da je čak osam prvotimaca povrijeđeno. Selektor BiH Mehmed Baždarević bez Edina Džeke protiv Velsa i Kipra!

Fudbal 28.09.2015 | 17:00
Glavobolja za Romu i "Zmajeve"!

Bolnica u redovima Rome.

Frančesko Toti i Edin Džeko doživjeli su povrede u duelu sa Karpijem (5:1) i tako se pridružili nekolicini prvotimaca koji su odranije iz istih razloga van terena.

Trener "vučice" Rudi Garsija ne može da računa na Kevina Strotmana, Vojčeka Šćešnog, Antonija Ridigera, Alesandra Florencija, Sejdu Keitu, Leandra Kastana, a sada ni na Totija i Džeku.

Prema prvim prognozama, kapiten "vučice" moraće da pauzira dva mjeseca, dok povreda bh. reprezentativca, srećom, nije toliko opasna.

Ipak, Džeko je povrijedio ligamente desnog koljena, pa će i on morati na prinudnu pauzu, koja će trajati tri do četiri sedmice.

"Dijamant" će tako propustiti meč drugog kola Lige šampiona, u kojem Roma u utorak gostuje u Bjelorusiji BATE Borisovu, te mečeve u Seriji A protiv Palerma i Empolija.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine 10. oktobra očekuje kvalifikacioni duel za EURO 2016 protiv Velsa, a tako da ni selektor Mehmed Baždarević moći da računa na kapitena "zmajeva", kao ni tri dana kasnije, kada BiH gostuje na Kipru.

Komentari / 0

Ostavite komentar