Kamen temeljac za Beograd na vodi!

Kamen temeljac za izgradnju Beograda na vodi danas su postavili predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar.

Srbija 27.09.2015 | 18:30
Kamen temeljac za Beograd na vodi!

Premijer Vučić izjavio je da postavljanjem kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi" Srbija ispisuje nove stranice istorije, ističući da se prestonica kroz istoriju menjala na bolje, nekad i protiv volje "zatucane većine".

Vučić je, navodeći da je danas veliki dan za Srbiju i građane, zahvalio svima koji su od početka verovali u taj projekat i koji se nisu plašili kritika, posebno šeiku Muhamedu bin Zajedu, direktoru Igl Hilsa Muhamedu Alabaru i gradonačelniku Beograda Siniši Malom.



Premijer je rekao da se danas postavlja kamen temeljac za prvi od dva miliona kvadrata, odnosno prva od milion lopata koje će Beogradu dati novi prostor za bolji život. Navodeći da od danas u Beogradu niče novi grad, Vučić je rekao da će stanove, kule i hotele graditi srpske firme i radnici, te da će projekat koji će vredeti 3,5 milijardi evra uposliti na desetine hiljada ljudi.

"To više nije san i obećanje, već danas postaje stvarnost", rekao je Vučić i dodao da prostor na kome će biti izgrađen "Beograd na vodi" nikoga nije zanimao proteklih sedamdeset godina, već su sa neuglednih baraka i smetlišta mnogi skretali pogled.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Владо Бања Лука

27.09.2015 16:56

Управо сам на Пинку и РТСу гледао директан пренос постављања камен-темељца. Одмах уз Вучића је био и Милорад Додик. Молио бих поштоване коментаторе са овог портала који се куну у Додика и његов о русофилство да ми објасне откуд он ту и шта ради у друштву домаћих и превараната из Емирата?

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

27.09.2015 17:30

Dodik je rasprodao Republiku Srpsku za svojih 10% a Vučić će učiniti isto sa Srbijom. Narod k'o narod, dok nešto shvati proš'o voz.

Name

Kič a la arab

28.09.2015 06:55

Ovaj beogradski mravinjak postaje sve veći a nisu u stanju urediti ni ono što se tamo ima. Taj hotel će moći primiti puno izbjeglica koji će vremenom postati gospodari tog ciganluka.

ODGOVORITE
Name

libero

28.09.2015 06:58

Korupcija i lopovluk doveli su do neskladnog razvoja Srbije što opet dovodi do ovakvih stvari. Nepismeni privatnici su nakupovali masu mašinerije sa Zapada i sad im treba posla. Ista pjesma kao sa Integralom i Dodikom. I Vučić je lopina ali malo veća.

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

28.09.2015 12:53

Neka ga neko nauči kako se rukuje lopatom a onda neka se njome dobro zvizne u glavu. Možda dodje sebi.

ODGOVORITE