Stive, crno ti se piše!

Koliko li će Meklaren izdržati na Sent Džejms Parku?!

Fudbal 26.09.2015 | 17:20
Stive, crno ti se piše!

Tačno je 15 dana otkako je Stiv Meklaren proslavio treći mesec na mestu trenera Njukasla. Međutim, njegov tim i dalje izgleda kao da je tek u formiranju pa i nije čudno što se nalazi na deobi poslednjeg mesta sa omraženim rivalom iz komšiluka Sanderlendom. Delom i posledica petomesečnog mandata Džona Karvera, Meklarenovog prethodnika, koji je na Sant Džejms Parku uspeo samo da dodatno skrati fitilj ionako nervoznim navijačima i poveća pritisak na narednog šefa struke.

A Meklaren nije u baš dobrom periodu života. Šef struke Njukasla je naime u nezapamćeno lošoj seriji započetoj još tokom angažmana u Derbiju - samo tri pobede (Vigan, Blekpul, Nortempton) na poslednjem 21. meču?! Zabrinjavajuća forma uoči susreta sa Čelsijem. I nagoveštaj još jedne sezone u kojoj će se Svrake boriti za opstanak.

Meklarenovi izabranici su uostalom ove sezone u Premijer ligi samo tri puta tresli mreže, a u oba navrata kada su postizali golove, primali su dva, tako da još čekaju prvi trijumf. Poslednju pobedu koju je ostvario ovaj bivši selektor Engleske bila je kada je kao menadžer Derbija njegov tim savladao Nortempton.

Jedino što će ovog vikenda ići na ruku menadžeru Njukasla jeste to što je Sent Džejms Park neosvojiva tvrđava za Žozea Murinja. Gospodin Posebni je u poslednja dva duela gubio (2013. i 2014. godine), kao i u maju 2006, a bez pobednika na mečevima Njukasl – Čelsi je bilo 2005. i 2007. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar