Delegacija Sankt Peterburga u Vladi Republike Srpske

"Za plasman svojih proizvoda na rusko tržište, Republika Srpska dobiće posebne - povoljnije uslove".

Republika Srpska 25.09.2015 | 17:00
Delegacija Sankt Peterburga u Vladi Republike Srpske

Ovo je nakon sastanka s predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović izjavio šef delegacije iz Sankt Peterburga Elgiz Idrisovič Kačajev.

Kačajev je dodao da je posjeta Republici Srpskoj realizacija dogovora predsjednika Srpske Milorada Dodika i gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka.

Delegacija Sankt Peterburga se sastala sa pola Vlade Republike Srpske i štošta naobećavala, prije svega plasman ovdašnjih proizvoda na rusko tržište.

Voće, povrće, meso, mlijeko i prerađevine od njih – za sve su to gosti iz Rusije zainteresovani, kaže ministar poljoprivrede.

Nakon posjete delegacije iz Sankt Peterburga i turizmu Republike Srpske se svanuti. Bar tako tvrdi resorni ministar.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpska Neđo Trninić izjavio je da bi Srpska uz pomoć ruskih partnera mogla krenuti u proširivanje kapaciteta u aviosaobraćaju, što bi omogućile pružanje logističke podrške u plasmanu robe iz Republike Srpske na rusko tržište.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2 BN TV

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mite

25.09.2015 17:08

Ovaj je iz Novog Sada, ja ga znam lopov ko Zeljka

ODGOVORITE
Name

belaj

25.09.2015 17:21

Nema od ovoga ništa, kao i sa lažnim malim i velikim ruskim kreditima.

ODGOVORITE
Name

Zero

25.09.2015 21:27

Pukotine , religiozni turizam ,majko moja.Tu cemo uzeti pare ko nikad niko.Zeljka cizmica je rekla danas da ju je Bakir izradio za ruske kredite.Znaci nista.Dovoljno je pogledati face i sve ti se kaze.Ko govna na kisi.

ODGOVORITE
Name

Ququ

26.09.2015 06:50

Svaka čast majstori obmanjivači. Eto prilike da opet, kao nekad davno, napunimo po koji tamić sa robom sa svoje njive i nešto od švercera, i za Petrograd ravno. Kao nekad davno u osvit zore punim tamićima za placeve zagrebačke. Jedino ostaje pitanje kako popuniti avion. Paprika i ostala roba sa njiva naših bila bi skupa da se avionom vozi za Petrograd...

ODGOVORITE