Novi Baždarevićev "Zmaj" je iz Banjaluke?!

Vezni fudbaler bečkog Rapida, Banjalučanin Srđan Grahovac, mogao bi biti zamjena za kažnjenog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Fudbal 25.09.2015 | 19:20
Novi Baždarevićev "Zmaj" je iz Banjaluke?!

Selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević otkrio je da će pozvati dvojicu novih fudbalera u tabor reprezentacije BiH pred ključne mečeve za plasman u baraž za EURO 2016 protiv Velsa i Kipra.

Posebno jer popularni Meša ima velikih problema u veznom redu zbog činjenice da mnogi "zmajevi" ne igraju standardno u svojim klubovima, ali i crvenog kartona i kazne Muhameda Bešića.

Jedan od tih novih "zmajeva" mogao bi da bude i Srđan Grahovac, ali do objavljivanja Baždarevićevog spiska u ponedjeljak u 11 časova, to ne može niko tvrditi sa stoprocentnom sigurnošću.

Ali, nekadašnji kapiten banjalučkog Borca i mlade reprezentacije BiH igra standardno dobro u veznom redu Rapida, koji je inače lider u austrijskoj Bundesligi.

"Zasad me niko nije kontaktirao niti je dolazio na utakmice. Ne znam, možda je i neko bio. Iskreno, volio bih da poziv dođe, ali se ne opterećujem time jer sam svjestan da moram igrati maksimalno ozbiljno u klubu, a onda šta bude. Rapidu ide dobro u šampionatu Austrije i Ligi Evrope, a ja se trudim da na terenu dam uvijek 100 odsto. Na selektoru je da bira tim, ali sigurno ni njemu nije lako jer su preostale utakmice praktično kvalifikacione i velika je odgovornost", izjavio je Grahovac za "EuroBlic".

Inače, Banjalučanin je praktično od odlaska iz Borca starter u bečkom klubu, koji je pobjedom započeo i kampanju u Ligi Evrope protiv španskog Viljareala (2:1) na stadionu "Ernst Hepel".

U reprezentativnoj karijeri je zabilježio više od 20 nastupa za "zmajiće" i postigao tri gola, ali nikad nije dobio poziv u A selekciju BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

adi

25.09.2015 17:59

Pratim ga ovdje u Becu...strasan je vec sad,a kakav ce biti kasnije...pored njega je i mali pavelic iz rapida koji je isto rekao da ce se odmah odazvat na poziv...dobri su pravo i mladi uz to-zovi Mesa ne cekaj...

ODGOVORITE