Narod je prevareni žirant režima SNSD-a

Budući da ne postoji nikakva odgovornost za više stotina miliona KM upropaštenih i pokradenih, očito je da su i sudije i tužioci i policija pod kontrolom SNSD-a.

Republika Srpska 23.09.2015 | 16:46
Narod je prevareni žirant režima SNSD-a

Narod Republike Srpske postao je prevareni žirant SNSD-a. Sve ono što oni pokradu, narod mora platiti. Stoga, vjerujem i da će im narod presuditi, jer drugog rješenja nema. Postalo je nepodnošljivo, upozorio je Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini.

Stanić je, pojasnio da je Klub poslanika SDS-a ostavku direktorice Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavice Injac zatražio zbog direktne odgovornosti u bankarskom sektoru.

"Direktorica Agencije za bankarstvo direktno je odgovorna za stanje u Bobar banci i Banci Srpske, odnosno za štetu koja je veća od 200 miliona KM", kaže Stanić i pojašnjava da saniranje nastale štete nije moguće dok je na vlasti aktuelni režim u Srpskoj.

"Ne postoji rješenje dok je SNSD na vlasti, jer su oni odlučni da unište Republiku Srpsku. Revizorski izvještaji dokazju poražavajuće podatke - vladajuća struktura krši zakone, pravila, propise. Kroz sve zloupotrebe konstantno se pojavljuju isti subjekti, novac se "pere" preko istih firmi. Recimo, samo 12 korisnika, kroz povezana lica, koristi 150 miliona KM sredstva IRB-a. Radi se o ljudima iz SNSD-a. Zatim, Ministarstvo poljoprivrede po treći put zaredom ima negativne revizorske izvještaje. Revizor tri puta zaredom navodi iste zloupotrebe, a niko za to ne odgovara".

Poslanik SDS-a tvrdi da pokretanje odgovornosti nije moguće, jer, kako kaže, SNSD pod kontrolom drži i pravosuđe i policiju u Srpskoj.

"Budući da ne postoji nikakva odgovornost za više stotina miliona KM upropaštenih i pokradenih, očito je da su i sudije i tužioci i policija pod kontrolom SNSD-a. Narod Republike Srpske postao je prevareni žirant SNSD-a. Sve ono što oni pokradu, narod mora platiti. Stoga, vjerujem i da će im narod presuditi, jer drugog rješenja nema. Postalo je nepodnošljivo", kaže Stanić.

Stanić je izrazio nadu da će uskoro doći do pokretanja velikih istraga za kriminal i korupciju u Srpskoj, kako je to nedavno najavio i ministar bezbijednosti BiH, Dragan Mektić. On dodaje da argumenata za tako nešto ima i više nego dovoljno.

"Vjerujem u izjave ministra Mektića, odnosno da on tako nešto nije "u prazno" rekao, već da ima dovoljno argumenata.
Sama činjenica da nam je ponuđen pristup tajnim podacima o poslovanjima dviju propalih banaka u Srpskoj svjedoči o tome da je priča razotkrivena".

"Postoji evidencija o urađenim zloupotrebama. U Skupštini Srpske došlo je do određenog kolapsa. Naime, dio poslanika vladajuće strukture uzeo je te podatke, a opozicija je znala da u tom slučaju neće moći otvoriti priču u NSRS, jer da smo pristupili tajnim podacima, morali bismo ćutati o tome zbog krivične odgovornosti".

"Međutim, deset poslanika je uzelo te podatke, što je bilo i više nego dovoljno da sjednica bude zatvorena za javnost. Međutim, oni su to predvidjeli i nastao je sveopšti haos", kaže Stanić.

Stanić kaže da mu je jasno zbog čega poslanici vladajuće koalicije na posljednjoj sjednici NS RS nisu učestvovali u raspravi o slučaju Bobar banke.

"Oni su učestvovali u krađi para, ne raspravljaju se oko toga šta su pokrali. Dakle, imaju novac i očito nemaju razlog da pričaju o toj temi", tvrdi Stanić.

Na pomenutoj sjednici bio je riječi i o formiranju komisije za provođenje referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, međutim, opozicija nije predložila kandidate za ovu komisiju.

"Zato što smo uvjereni da referenduma neće biti. Dodik i vladajuća struktura naprosto odvlače pažnju od životnih tema. Opozicija u Srpskoj ne podržava rad Tužilaštva i Suda BiH, ali u ovom slučaju Dodikova namjera nije zatvaranje pravosudnih organa na državnom nivou, nego prikupljanje političkih poena i skretanje pažnje sa kolapsa", tvrdi Stanić.

Bez obzira što vladajući režim u Republici Srpskoj opoziciju optužuje za izdaju, Stanić kaže da je nedavni briselski sastanak u okviru strukturalnog dijaloga pokazao njihovu pravu namjeru.

"To je još jedan dio prenošenja nadležnosti, iz toga će proizaći još jedan sud. Vladajuća struktura pripisuje opoziciji izdaju, a oni su zapravo najveće izdajice Republike Srpske, jer su uništili i pokrali stotine miliona KM. nemaju drugog izlaza, osim da krivicu prebacuju na nas", kaže poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"U redovima opozicije u Srpskoj nema izdaje. Postoji sporazum sa strankama iz FBiH o tome da nema političkih promjena, već da se ide u pravcu ekonomskih i socijalnih promjena u BiH. Kada se te prilike stabilizuju, nadam se da ćemo moći razgovarati i o kvalitetnijim političkim i društvenim odnosima. To je prihvatila i međunarodna zajednica. Reformska agenda govori o socijalnim i ekonomskim promjenama, a ne o prenosu nadležnosti i promjeni uređenja odnosa na nivou BiH", dodaje Stanić.

SDS smatra da će predsjednik Srpske Milorad Dodik odustati od referenduma, te da njegova prava namjera nije ni bila zaštita Republike Srpske.

"Dodik će sigurno odustati od ideje referenduma. Njemu Srpska nije problem, jer zna da je uništio. Njegov problem je izgubljena vlast u Sarajevu. Sve bi uradio da se vrati na vlast na nivou BiH, jer bi tako zaštitio sebe i svoje ljude od najavljenih gonjenja. U bivšem sazivu Savjeta ministara, pod ingerencijom dva ministra SNSD-a, štampali su se lični dokument, a ogroman lični kapital su kroz to ostvarili. Radili su na štetu Srpske. Sada ministri iz Saveza za promjene dolaze do dokaza takvih djela, što SNSD-u najmanje odgovara", zaključuje Miladin Stanić.

(Vijesti.ba)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

23.09.2015 15:16

Daj Staniću mani se Slavice, znaš li ti kome je sve ona morala dati da dodje ne tu funkciju. Toliko žena sumnjivog morala u politici, državnim preduzećima, organima uprave a ti navalio na nju. Mora da tebi nije dala. Pa si ljut.

ODGOVORITE
Name

Nikola

23.09.2015 15:25

Da tako je - narod pokrao snsd-a.

ODGOVORITE
Name

Vojkovići

23.09.2015 15:58

Koja štamparije je štampala te dokumente?

ODGOVORITE
Name

zna se

23.09.2015 16:14

Radmanoviceva

Name

Vojkovići

23.09.2015 16:37

Radmanović nema štampariju, čija je štamparija ili bar na kome se vodi?

Name

Zoran

23.09.2015 17:15

Daj ljudi uradite nesto ,jeli vi mislite na vlast doći samo sa optuzbama druge strane odnosno vlasti. Prvo pozabavite se opstinama gde imate vlast i pokažite da nesto pokrecete na bolje a ne samo ko papagaji ponavljati jedno te isto a ni vi ništa bolji.

ODGOVORITE
Name

borac

23.09.2015 17:17

Cemu panika narod je tako tjeo pa neka mu bude svako je platio svoju glupost.

ODGOVORITE
Name

Vanga

23.09.2015 17:23

Sve ima svoj kraj.

ODGOVORITE
Name

CIA MAJKA

23.09.2015 17:50

Licna dokumenta je stampala firma Milenbauer sa sjedistem u Banjaluci i sam vrh SNSD stoji iza nje. BN portal je naveliko pisao o toj transakciji vrijednij 108 mil.maraka.

ODGOVORITE
Name

Dragan

23.09.2015 19:00

Privreda je stala, kolaps zbog finansija....

ODGOVORITE
Name

re Nikola

23.09.2015 21:37

Gospodine Staniću najbolji si političar u SDSu koji nema dlake na jeziku za ovu vladajuću kliku, koji su postali za ovi deset godina tajkuni od gladnih usta ove bijede i sirotinje milioneri i milijarderi.

ODGOVORITE