Tužno: Draženov kup - ukinut!

Prethodne četiri godine u Hrvatskoj se održavao kup pod imenom najboljeg igrača svih vremena Dražena Petrovića. Ove godine ga neće biti.

Košarka 24.09.2015 | 15:00
Tužno: Draženov kup - ukinut!

Kup Dražena Petrovića neće se održati peti put. Tako je odlučila majka Dražena Petrovića, Biserka.

Kup takmičenje pod pokroviteljstvom Fondacije Dražena Petrovića loše je organizovan prethodnih godina, a naročito poslednji put, zbog čega je Draženova majka odlučila da zabrani korišćenje imena njenog sina, prenosi Index.hr.

Kup Dražena Petrovića bio je svojevrstan praznik košarke na kojem su se dva tima igrala tri meča. Međusobno su snage odmeravali junior, kadeti i seniori.

Ove godine 27. septembra u Košarkaškom centru Dražen Petrović trebalo je da se sastanu timovi Cibone i Cedevite, koja je trijumfovala prošle godine, ali je Košarkaški savez Hrvatske obavestio klubove da kup neće biti održan.

Kup Dražen Petrovića prvi put je odigran 2011. godine, na inicijativu Željka Došena, a uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora i košarkaškog saveza.

Dražen Petrović (1964 - 1993) bio je najbolji hrvatski igrač i jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Njegova sjajna karijera prekinuta je u 29. godini, kada je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar