Baždarević: Dva nova imena u "Zmajevima"

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević najavio je da će se na njegovom spisku za ključne utakmice kvalifikacija za EURO 2016 naći i dva nova fudbalera.

Fudbal 24.09.2015 | 12:00
Baždarević: Dva nova imena u "Zmajevima"

Popularni Meša u intervjuu za "Dnevni avaz" je podvukao da će selekcija BiH pred susrete sa Velsom i Kiprom biti osvježena sa dva nova igrača, ali nije želio da otkrije njihova imena do zvanične konferencije za štampu koja je zakazana za ponedjeljak u 11 sati u Sarajevu.

"Imena ne mogu otkriti ranije, prije nego ih saopštim saradnicima i ljudima koji rade s mnom u Fudbalskom savezu BiH. Glupo je da se spekuliše i da se bez veze 'bacaju' imena. Kada u četvrtak uveče budem finalizovao spisak, moguće da na njemu budu dva nova fudbalera. Koja? Nemojte to da me pitate, budite strpljivi do ponedeljka", rekao je Baždarević sarajevskom listu.

Prema njegovim riječima, nisu u pitanju ni Ervin Zukanović niti Zvjezdan Misimović.

"Zukanović je staro ime, ako bude igrao (Sampdorija - Roma, u srijedu uveče), vratiće se...Sve zavisi od njegove forme. Što se tiče Misimovića, ne znam šta se može desiti do četvrtka. Da li je fizički i psihički spreman za ove utakmice. Bićemo sretni ako bude s nama. Igrač poput njega nam je potreban za ova dva meča. S Misketom se redovno čujem, razgovara i Stefan (Žili, pomoćni trener BiH). Imam informaciju da treba da razgovara sa predsjednikom kluba Guižu Renea ovih dana. Ako dođe, treba nam mirne glave i spreman".

O Velšanima, narednom rivalu "zmajeva" ima izuzetno visoko mišljenje.

"Vels od svih selekcija iz naše grupe ima najstandardniju formu. Igraju dobar i organizovan fudbal, čvrst, pravi engleski. To im je najveća snaga, a imaju i dva-tri igrača svjetske klase koji im donose razliku. Moramo ih nadtrčati i naravno pobijediti. To je za početak najvažnije, jer nam ti bodovi donose ulaznicu za Kipar i šansu da izborimo plasman u baraž", zaključio je selektor BiH.

"Zmajevi" će posljednje susrete u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigrati protiv Velsa u Zenici 10. oktobra i tri dana kasnije protiv Kipra u Nikoziji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Možda

24.09.2015 10:43

Vrati Misketa bar ove 2 zadnje utakmice

ODGOVORITE