"Šimunić je oličenje poštenja u fudbalu"!

Novi selektor hrvatske reprezentacije Ante Čačić na prvoj konferenciji za novinare dobio pratnju policije. Čačić potvrdio da će mu pomoćnik biti Josip Šimunić. "On je oličenje poštenja u fudbalu", kaže Čačić za Šimunića.

Fudbal 23.09.2015 | 09:20
"Šimunić je oličenje poštenja u fudbalu"!

Izbor Ante Čačić (61) za novog selektora hrvatske fudbalske reprezentacije blago rečeno, nije lepo dočekan u tamošnjoj sportskoj javnosti. U rezultatima svih anketa, hrvatska fudbalska javnost je razočarana novom "akrobacijom" čelnika Hrvatskog fudbalskog saveza.

Čačić je dočekan na nož, a njegovu prvu konferenciju za novinare u svojstvu selektora hrvatske reprezentacije, obezbeđivala je čak i policija, uz obrazloženje da je atmosfera naelektrisana posle ranih komentara u medijima i čitalaca!

Dosadašnji trener zagrebačke Lokomotive, koja važi za filijalu Dinama, rekao je da mu je u ruke dat "hrvatski nacionalni ponos" i da će učiniti sve da sa Hrvatskom ode na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Hrvatska fudbalska reprezentacija je mnogo više od fudbala. Ona je veća od svakog fudbalera, od svakog trenera. Svestan sam da sam dobio izuzetno nadarenu ekipu i naše najbolje igrače. U ruke sam dobio hrvatski nacionalni ponos. Tako to doživljavam. Poznato je što hrvatska nogometna reprezentacija znači za Hrvatsku i Hrvatima. Ekipa i ja imamo tu čast i priliku da kroz vrhunski sport služimo nacionalnim interesima 'Lijepe naše'. Prvi cilj je plasman na EP. Daću sve od sebe. Reprezentacija zahteva i zaslužuje stručnost, znanje i iskustvo selektora. Osim toga, nemojte sumnjati da mi je srce uz reprezentaciju", bile su prve reči Čačića na konferenciji za novinare koja je održana u jednoj zagrebačkoj pivnici(!?).

Potvrdio je da će mu jedan od pomoćnika na klupi biti Josip Šimunić, deklarisani ustaša, koji je zbog povika: "Za dom spremni" dobio suspenziju i nije igrao na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

O njemu Čačić kaže: "On je oličenje poštenja i čestitosti u fudbalu. Biće bitan faktor u stvaranju atmosfere u reprezentaciji. Omiljen je među navijačima i među igračima. Pomoći će mi da kreiramo ugodnu atmosferu oko i u reprezentaciji. Što se kazne FIFA-e tiče, nju je odradio. Sada ima priliku da se na neki način rehabilituje i na klupi. Gledam ga isključivo kao čoveka i patriotu, kao čoveka koji ne mrzi. Ta jedna situacija koja se dogodila ne treba da ga prati ceo život".

Čačić je prihvatio "vruć krompir" u ruke, ali ističe da veruje u igrače. Zanimljivo, na njegovom spisku je i Mario Mandžukić, iako iz Juventusa stižu vesti da je povređen i da mu sledi nešto duža pauza.

Većinski deo hrvatske fudbalske javnosti za Čačića kaže da je "marioneta Zdravka Mamića", koji vedri i oblači hrvatskim fudbalom, a novom selektoru se rugaju i da je bolji "majstor za televizore nego trener".

Na te komantare Čalčić odgovara: "Stalno potencirate to da sam serviser za televizore... Da, imao sam svoju radionicu 25 godina. Ne nipodaštavam nijednu struku. Što se tiče Mamićevog uticaja, sigurno je da je i on dao svoje mišljenje o meni u HNS-u i verujem da je rekao dobre stvari, ali ne verujem da bilo ko želi da svede reprezentaciju pod svoje interese".

Hrvatska je, iz sigurne pozicije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pala na treću poziciju na tabeli Grupe H, sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od drugoplasirane Norveške.

U poslednja dva kola Hrvatska će 10. oktobra dočekati Bugarsku, dok tri dana kasnije gostuje na Malti. Norveška dočekuje Maltu, a u poslednjem kolu gostuje Italiji. Italijani idu na noge Azerbejdžanu, a rasplet grupe se očekuje 13. oktobra u duelu sa Norveškom.

Komentari / 0

Ostavite komentar