Kejlor Navas otvorio dušu: Plakao sam kao dijete nakon 31. avgusta!

“Verovatno najgori dan u mojoj karijeri. Kada se sve završilo i kada sam došao kući kod supruge, laknulo nam je oboma, toliko da sam pustio suze”, kaže golman Reala.

Fudbal 23.09.2015 | 14:40
Kejlor Navas otvorio dušu: Plakao sam kao dijete nakon 31. avgusta!

Tri nedelje nakon završetka prelaznog roka i transfer sage oko odlaska Davida de Hee u madridski Real, golman Kraljevskog kluba Kejlor Navas osvrnuo se na period iza sebe.

Kostarikanac, koga su ponudili Junajtedu u zamenu za Španca, a još se pride i dogovorio sa Crvenim đavolima oko prelaska, gostovao je na radiju Kadena Ser, gde je iskreno odgovarao na brojna pitanja koja se tiču njegovog ostanka u prerstonici Španije

Kakav je bio taj 31. avgust?
“Verovatno najgori dan u mojoj karijeri. Kada se sve završilo i kada sam došao kući kod supruge, laknulo nam je oboma, toliko da sam pustio suze. Teška su vremena to bila, a mi smo samo ljudi, hteli smo oboje da eksplodiramo od neizvesnosti...”

Potom si večeraо sa Benitezom?
“Da, sedeli smo za stolom u Valdabebasu (trening kamp Reala) i jeli salatu, piletinu… Shvatio sam da iskreno želi da priča sa mnom i da me želi na golu.”

Jesi li tražio povećanje plate u Realu?
“Pričali smo u klubu, iskreno smo nastupili i Rafa i ja. Otvorili smo karte. Nisam uslovljavao Real, niti sam tražio povećanje plate.”

Osećaš li se manje poštovanim u svlačionici?
“Apsolutno ne. Miran sam po tom pitanju. Kada osetim nelagodnost razgovaraćemo. Sada, samo želim da nastavim dobro da branim i da Real pobeđuje.”

Kako si primio odlazak Ikera Kasiljasa?
“To je klupska stvar. Poštujem njegovu karijeru i sve što je uradio za Real, ali ne znam koliko je bio u pravu ili nije. Moj cilj nije bio da ga istisnem i nateram da napusti klub. Moj posao ovde je da dobro branim i obradujem navijače Reala i sve one koji veruju u mene.”

Kakav je bio tvoj odnos sa njim?
“Normalan. Ali odnos između dva golmana je drugačiji. Mislim da ne možemo da biramo saigrača sa kojim ćemo da radimo u nekom klubu, dobra je stvar što 'jedinicu' bira trener golmana i on odgovara za grešku.”

Je li Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler na svetu?
“Iskreno, mislim da jeste. Za mene je on najbolji i mislim da to pokazuje na svakoj utakmici, svakom treningu, daje primer koji treba slediti.”

Šta misliš o Davidu de Hei?
“Mislim da će Real probati još jednom da ga angažuje. Dobar je golman, mlad je i neće Madriđani odustati tako lako od njega.”

Imao si dogovor sa Mančester Junajtedom u džepu?
“Brzo smo se sporazumeli oko ugovora. Želeli su me, iako ja nisam hteo da napuštam Real. Laskalo mi je to, Junajted je veliki klub. Čak sam na aerodromu čekao dozovlu da poletim u Mančester i to bez kofera. Na kraju, nisam odleteo i sve je dobro ispalo.”

Komentari / 0

Ostavite komentar