Brašanac: Nemamo pojma u čemu je problem?!

Jedan od najstandardnijih fudbalera Partizana (što se tiče forme) Darko Brašanac iskreno priznaje da ne zna zašto crno-beli posrću u prvenstvu. "Nismo nadmeni, poštujemo rivale...".

Fudbal 22.09.2015 | 22:00
Brašanac: Nemamo pojma u čemu je problem?!

"'Parni valjak' se nešto pokvario, ali bićemo prvaci", jedna je od misli koje je Valeri Božinov, osporavani napadač Partizana, podelio sa navijačima posredstvom svog Instagram profila, posle novog kiksa crno-belih u prvenstvu.

Božinov kaže da nije do Zorana Milinkovića, za koga ističe da je "veliki čovek i trener" i poziva na jedinstvo "cele porodice".

Nešto je trulo u Partizanu, ali niko ne može da objasni šta. Navijači su "locirali" problem u upravi i treneru, u loše odrađenom prelaznom roku u kojem je uloženo malo novca. U međuvremenu, uprava je dala podršku Milinkoviću, a mediji navode da je ipak bilo razgovora sa određenim brojem trenera koji bi dobili priliku umesto Milinkovića. Svi su odbili ponudu.

Za razliku od Evrope, gde su crno-beli osvetlali obraz, u prvenstvu im ide loše. Tri poraza i jedan remi prilično su uzburkali strasti u Humskoj. "Resetovanje" je neophodno, ali je pitanje da li ima prostora i vremena za takav manevar. I ko i sa čim da napravi "reset"?

Darko Brašanac, koji je prema nepodeljenom mišljenju navijača Partizana, najkonstantniji ove sezone, iskreno priznaje:

"Ni mi ne znamo gde je problem".

Reprezentativac Srbije u izjavi za "Danas" nastavlja:

"Ja prvi nemam racionalno objašnjenje za taj između evropskih i domaćih utakmica. Neverovatno zvuči da u isto vreme kada beležimo niklada bolje rezultate van granica, imamo najlošiji start poslednjih godina. Mnogo je bodova izgubljeno za malo vremena, a uz dužno poštovanje konkurencije u srpskom prvenstvu, neće biti da su nam ti rivali teži od inostranih. Pre će biti da je do nas".

Kao po pravilu, Partizan posle dobrog rezultata u Evropi, kiksne u prvenstvu.

"Nismo ni premladi, ni bez kvalitetnog igračkog kadra da ne bismo bili u stanju da 'vozimo' na dva koloseka. Da li je do fizičkog zamora, velike psihičke potrošnje, često defanzivnosti domaćih rivala, odnosno u tome što evropske ekipe igraju otvorenije, nečeg desetog...? Nisam pametan u kom grmu leži zec", kaže Brašanac.

Radilica Partizana odlučno negira da je problem u nadmenosti i potcenjivanju domaćih rivala.

"Ne, nema govora o tome! Nije mi poznato kako izgledamo rivalima i publici, ali u ime ekipe tvrdim da se ni u mislima, ni na terenu ne postavljamo iznad konkurencije. Borismo se, kao i svi drugi, za pobedu, samo nam se prečesto događa da ne dođemo do nje. Jednom nam nedostaje bolja koncetracija u defanzivi, drugi put bolja realizacija, nekada šanse, nekada sreća... Uglavnom, nikako da uhvatimo ritam", kaže Brašanac i dodaje da prvenstvo, ipak, još nije gotovo i da je na strani Partizana novi sistem takmičenja, jer će se pred plej-of prepoloviti bodovi.

Komentari / 0

Ostavite komentar