Ovo može samo u Premijer ligi BiH!

Hrvatski stručnjak Boris Pavić ni nakon osam mjeseci na "Bilinom polju" nije dobio radnu dozvolu, pa će morati da napusti klupu zeničkog premijerligaša.

Fudbal 22.09.2015 | 21:20
Ovo može samo u Premijer ligi BiH!

Boris Pavić krajem januara preuzeo je ekipu Čelika, ali ni nakon osam mjeseci na "Bilinom polju", niti jednom u zvaničnoj utakmici nije sjedio na klupi Zeničana!

Razlog je radna dozvola, koju hrvatski stručnjak nije uspio dobiti, a sve zbog duga koji Čelik ima prema Poreskoj upravi Federacije BiH.

Mladi, 41-godišnji stručnjak iz Sinja od januara je čekao da se riješi ovaj problem, ali nije dočekao radnu dozvolu, pa će u subotu, poslije utakmice 10. kola Premijer lige BiH protiv banjalučkog Borca, morati da napusti BiH!

U međuvremenu, Čelik će odigrati i duel šesnaestine finala Kupa BiH protiv Viteza, a ove dvije utakmice biće posljednje za Pavića kao kormilara Zeničana, koji mečeve posmatra sa tribina.

Tako će tim sa "Bilinog polja", koji je u međuvremenu ostao i bez kompletne uprave, kojoj je istekao mandat, morati u potragu za novim trenerom.

Od početka sezone čak sedam premijerligaša promijenilo je trenera, a odigrano je tek devet kola! Pavić će biti osmi trener koji neće završiti započeti posao, što znači da je polovina lige već nakon trećine prvenstva zamijenila trenera sa kojim je ušla u tekući šampionat.

Komentari / 0

Ostavite komentar