Bandalovski otvoreno: Pitajte trenera šta da popravi, ja hoću da igram!

“Ne možete od mene da očekuje da ne grešim kad jednu utakmicu odigram, a narednih pet ne“, dodaje bugarski desni bek.

Fudbal 22.09.2015 | 12:40
Bandalovski otvoreno: Pitajte trenera šta da popravi, ja hoću da igram!

Prvi put ove sezone Partizan je pogrešio u Humskoj 1. Na mestu gde su kao snoplje padali rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je i AZ Alkmar pre samo četiri dana položio oružje na otvaranju Lige Evrope i bunjištu koje su u Superligi pognutih glava napuštali fudbaleri Metalca, Jagodine, Spartaka i OFK Beograda isprsio se Radnički iz Niša i remijem bez golova ostavio Parni valjak zaglavljen na trećem mestu prvenstvene tabele.

Više nego dovoljno za paljenje crvene lampice. Nedovoljno, po svemu sudeći za rastanak sa Zoranom Milinkovićem, iako njegovu, kao i ostavku uprave, traži deo navijača. S druge strane, igrači crno-belih svesni su propusta koje su napravili na poslednjem ligaškom meču. Mada poručuju: "Nije gotovo".
"Imamo deset bodova manje od Crvene zvezde, naravno da niko nije zadovoljan. Opet, ima još dosta da se igra do kraja prvenstva. Ne predajemo se, verujemo da je ova razlika dostižna. Protiv Radničkog smo bili bolji takmac na terenu, nedostajao nam je samo gol da osvojimo tri boda, ali to je fudbal", ispričao je Ivan Bandalovski.

Reprezentativac Bugarske je dobio priliku da bude starter iz razloga što je stručni štab želeo da odmori standardnog desnog beka Miroslava Vulićevića. Nekadašnji fudbaler sofijskog CSKA pružio je solidnu partiju u prvom i očajnu u drugom poluvremenu, a taj pad u igri objasnio je skromnom minutažom ove sezone.
"Znate kako, ne igram svaku utrakmicu, čim je tako automatski gubim kontinuitet, odnosno nisam u mogućnosti da zadržim isti kvalitet igre svih 90 minuta. Zato dolazi do padova. Želim da igram više, a ne ovako. Ne možete od mene da očekujete da ne grešim kad jednu utakmicu odigram, a narednih pet ne", dopunio je Bandalovski, kome je ovo bio tek četvrti susret u sezoni, treći u ulozi startera.

Sve dosadašnje utakmice igrao je u prvenstvu, u kome šampion već ima četiri kiksa (tri poraza i remi) naspram zadovoljavajućeg učinka u Evropi, gde je na sedam mečeva ostvario čak pet pobeda, zabeležio jedan remi i pretrpeo tek jedan poraz. Onaj u Borisovu, u trenucima kad je imao igrača manje na terenu.
"Za sada igramo bolje na međunarodnoj sceni, ne znam šta je tome razlog, ali je jasno da je tako, čim nam Zvezda beži deset bodova. Da bi se to nadomestilo moramo da se popravimo, naročito koncentraciju pred golom. A što se tiče titule – naravno da nije izgubljena. Tek je septembar, ima još devet meseci do kraja prvenstva. Za nas su bitna sva takmičenja u kojima učestvujemo, i Liga Evrope i Superliga, kasnije i Kup Srbije".

Pritisak u Humskoj 1 je ogroman i on će se verovatno dodatno pojačati u sredu od 18 časova kad na Topčidersko brdu u okviru dvaputa odlaganog susreta stiže Rad. Da bi ekipa Zorana Milinkovića osvojila tri boda moraće mnogo bolje nego protiv Radničkog. Šta bi konkretno trebalo da popravi, pitali smo Bandalovskog?
"Ne znam, pitajte trenera, ja sam samo fudbaler".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mik Dzoger

22.09.2015 12:04

Ovog treba izbaciti iz kluba...samo klevece...

ODGOVORITE