Srpski dizajneri na Nedjelji mode u Londonu

Ana Ljubinković, Budislava Keković, Ivana Pilja, Džordž Stajler i Vlado Savić predstaviće se u jednom od svetskih modnih centara na reviji 22. septembra, u okviru Londonske nedelje mode.

Moda i ljepota 21.09.2015 | 13:00
Srpski dizajneri na Nedjelji mode u Londonu

Predstavljanje kreacija srpskih dizajnera rezultat je uspešne saradnje britanske organizacije "Fashion Scout" i Beogradske nedelje mode (Belgrade Fashion Week), navodi se u saopštenju organizatora, javlja Tanjug.

Londonska nedelja mode je u toku i traje od 18. do 23. septembra.

Beogradska nedelja mode će imati zvaničnu reviju na kojoj će petoro srpskih dizajnera dobiti priliku da predstave svoj rad na jednom od najvažnijih događaja posvećenih promociji i plasmanu novih evropskih i svetskih modnih imena.

Najadekvatnije radove za London odabrao je domaći i internacionalni žiri, posle revije članova udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective.

Cilj projekta je da se kroz internacionalnu saradnju predstavi sva kreativnost i potencijal srpskih modnih dizajnera, a time i kvalitet i mogućnosti naše modne industrije, ističu organizatori.

Revija će se održati u jednoj od najznačajnijih londonskih građevina - Freemason's Hall, u srcu Kovent Gardena i u blizini centralnog prostora manifestacije, tako da je lako dostupna brojnim novinarima, kupcima i drugim posetiocima.

Upravo sa ovog mesta, putem "Fashion Scout" platforme, u svoje značajne profesionalne uspehe krenuli su mnogi talentovani dizajneri među kojima i naša Roksanda Ilinčić, dodaje se u saopštenju.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar