Litvanka i Španac "privremeno razvedeni" zbog finala!

Kad se suoče ljubav i košarka...Ako ste Španac i oženjeni ste Litvankom, onda na finale Eurobasketa gledate kao i na mali test braka. U takvoj situaciji je Mario Martinez, momak koji je zavoleo košarku i litvansku devojku Astu, ali i Srbiju, u kojoj bi voleo da živi.

Košarka 20.09.2015 | 18:40
Litvanka i Španac "privremeno razvedeni" zbog finala!

Mario je Madriđanin, tokom boravka u Beogradu stekao je prijatelje, pa je zahvaljujući njima za "Blic" otkrio u kakvoj se situaciji našao posle polufinalnih mečeva. U šali, na Fejsbuku je promenio status u "privremeno razveden".

"Košarku sam igrao od svoje 12. do 20. godine, oduševljava me kao sport. A onda sam se oženio Litvankom, a u Litvaniji košarka nije sport, već religija", kaže Mario, koji je bio u dilemi za koga da navija tokom našeg polufinalnog meča.

"Ako u finalu pobedi Litvanija, svakako bih više voleo da je u polufinalu pobedila Srbija. Ako pobedi Španija, verovatno će mi to biti jedan od najlepših dana u životu. A moram da budem optimista, pobedićemo", kaže Mario.

Ljubav svog života upoznao je u jednom vinskom baru u Viljnusu tokom boravka u Litvaniji u okviru programa razmene studenata a kasnije se zaljubio i u Srbiju.

"Bio sam samo u Beogradu i mogu da kažem da je jedan od najživahnijih gradova koje sam posetio. Veoma dobar ambijent, ljudi su veoma ljubazni i otvoreni, vole da se zabavljaju, a hrana je odlična. Nesumnjivo je to grad u kome bih voleo da živim", kaže Mario, koji obožava i tenis.

"Jedna od stvari koje mi se veoma dopadaju u vezi sa Srbijom jeste strast srpskog naroda prema sportu uopšte. Ako moram da izdvojim nekog sportistu, onda je odgovor u ovom trenutku očigledan: Novak Đoković. Novak je pravi as kojeg je uživanje gledati i na terenu i van njega. Veliki je čovek i za koju godinu postaće najbolji teniser u istoriji sporta. U svetu košarke možda bih izdvojio Peđu Stojakovića jer je jedan od najboljih košgetera svih vremena, a tu su Vlade Divac i Saša Đorđević koji je jedan od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena, sada je jedan od najboljih trenera", dodao je Martinez.

Komentari / 0

Ostavite komentar