Danas odluka o pritvoru Ivanoviću

Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici danas bi trebalo da saopšti odluku o produžetku ili ukidanju pritivora lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću.

Srbija 18.09.2015 | 09:38
Danas odluka o pritvoru Ivanoviću

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić  rekao je da svi u okruženju očekuju barem da se donese odluka da Ivanović i Delibašić sudski proces nastavi sa slobode.

Očekujem da sud obrati pažnju na činjenice, posle 20 meseci pritvora", rekao je Vlajić.

Dodao je da je Oliver Ivanović spreman za svaku odluku.

"Ako ona bude povoljna neće nas umiriti, jer to bi bio samo jedan stepenik, a ovo suđenje će se završiti presudom", rekao je Vlajić.

Istakao je da, ako Sudsko veće ne ukine pritvor, to Ivanovića neće slomiti.

"On je hrabar i čvrst čovek, rešen da izdrži do kraja", rekao je Vlajić.

Još jednom je ponovio da je tokom suđenja pokazano da nema odgovornosti.

"Saslušano je 55 svedoka, svedoka tužioca, i nijedan od njih nije direktno optužio Olivera Ivanovića", rekao je Vlajić i podsetio da to tvrdi od početka procesa.

Interes svih je, dodao je, da se prekinu ovakvi slučajevi, lažne optužbe i pritvori koji se određuju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici trebalo je juče da odluči da li će Ivanović i Delibašić ostati u pritvoru, ali je ta odluka odložena za danas.

Tužilaštvo je juče izvelo poslednjeg svedoka, a suđenje se nastavlja 6. oktobra saslušanjem svedoka odbrane.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine, i pored garancija koje je Vlada Srbija dala kako bi se on branio sa slobode.

Nakon što mu je pritvor produžen do 6. oktobra, Ivanović je počeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici 6. avgusta, koji je prekinuo u bolnici 22. avgusta.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

18.09.2015 08:23

IZGLEDA DA SU SVI SRBI RATNI ZLOČINCI.BAR JEDNOM U VAŠOJ ISTORIJI BUDITE POŠTENI I RECITE ISTINU TIM SRBIMA ŠTA HOĆETE OD NJIH IAKO VEĆ ZNAMO VAŠE ŽELJE.NEBESKI NAROD NE MOŽETE NIKAD POKORITI NI VI SA ZAPADA NITI ONI SA ISTOKA.

ODGOVORITE