PL BiH - Radnik: Sarajevo je favorit, ali.....

Radnik u Bijeljini u petak dočekuje Sarajevo.

Fudbal 18.09.2015 | 10:40
PL BiH - Radnik: Sarajevo je favorit, ali.....

Fudbaleri Radnika i Sarajeva odigraće u petak u Bijeljini prvi meč devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Valjda prvi put otkako se igra Premijer liga, Radnik je bolje plasiran od aktulenog šampiona. Radnik je do sada osvojio 15 bodova.

"Očekujemo trenutno najzvučnije ime bh. fudbala. Gosti sa 'Koševa' imaju najkvalitetniji i najširi kadar. Sve to prati za bh. uslove zavidan budžet, te zaslužuju respekt. Poštujemo aktuelne šampione, ali ih se ne plašimo. Znamo da je za svoje mogućnosti Sarajevo krenulo katastrofalno ove sezone i u Bijeljinu dolaze da se vade. Međutim, i mi ćemo se dosta pitati u ovoj utakmici", kazao je trener Radnika Slavko Petrović.

Zbog žutih kartona Petrović neće na raspolaganju imati Slobodana Jakovljevića,Samira Memiševića i Mladena Žižovića.

"Sarajevo je favorit na papiru, ali će im biti teško se nositi sa pritiskom. Mi utakmicu dočekujemo potpuno rasterećeni, bodovni saldo za dosadašnji dio sezone smo već premašili i možemo hladne glave napasti novi dobar rezultat", smatra Petrović.

"Bordo tim" u Semberiju stiže predvođen privremenim šefom stručnog štaba Almirom Hurtićem, koji je debitovao pobjedom protiv Borca pa se nada jednako dobrom izdanju i danas.

"Radnik je dobra i ozbiljna ekipa. Pokazuje to njihovo mjesto na tabeli. Međutim, ako budemo pravi, a ja sam u to ubijeđen, možemo pobijediti. Susret bi moglo presuditi ono što je presudilo i protiv Borca: htjenje, volja, zalaganje i ostalo što ide da utakmicu završite pobjedom", kazao je Hurtić.

Parovi 9. kola PLBIH:

Petak:

Radnik - Sarajevo (16 časova)

Subota:

Rudar Prijedor - Široki Brijeg

Vitez - Travnik

Velež - Olimpic

Borac - Zrinjski

Nedjelja:

Slavija - Čelik

Željezničar - Drina

Mladost Doboj Kakanj - Sloboda

Komentari / 0

Ostavite komentar