Zlatni srpski "delfini": Niko nam nije mogao ništa!

Mladi vaterpolisti Srbije, šampioni sveta u juniorskoj konkurenciji, ponosni su zbog osvajanja zlatne medalje u Kazahstanu.

Ostali sportovi 14.09.2015 | 10:20
Zlatni srpski "delfini": Niko nam nije mogao ništa!

Izabranici Vladimira Vujasinovića u finalu su pobedili Italiju 13:12, a igrali su dominantno tokom čitavog turnira.

Za najboljeg igrača prvenstva izabran je Gavril Subotić, a najbolji golman je Lazar Dobožanov.

“Borili smo se do kraja i zasluženo pobedili.Ponosan sam na ekipu,ovo je dokaz da velikim radom može da se dođe do velikog rezultata”, rekao je Subotić.

“Moje priznanje je delo ekipe, sjajnih igrača i vrhunske odbrane. Presrećan sam, imam evropsko i svetsko zlato. Niko nam nije mogao ništa. Veliki rezultat odlične generacije”, istakao je Dobožanov.

“Imali smo tokom čitavog prvenstva igrača manje i bilo je jako teško da se igra. Pokazali smo da smo najbolji, niko nije mogao da nas zaustavi.Zajedno smo mnogo prošli, ponosan sam na ovu generaciju. Ovo je kruna dugogodišnjeg rada i siguran sam da ćemo nastaviti dominaciju”, rekao je Mihajlo Repanović.

“Pravo finale velikog takmičenja. I sa ovim pravilima smo najbolji. Imamo karakter, snagu, volju , znanje. Čitav turnir sa igračem ili dva manje. Nismo poklekli,uspeli smo da izvučemo maksimum i da Srbiji poklonimo zlato. Velika je podrška bila Vaterpolo savez Srbije, sjajno nas je vodio veliki Vujasinović koji je verovao u nas do kraja. Moj prvi trofej, nadam se ne i poslednji”, rekao je Filip Radojević.

Komentari / 0

Ostavite komentar