Vavrinka: Neće mi smetati što navijaju za Rodžera!

Peti nosilac Stan Vavrinka kaže da mu neće smetati što će publika u polufinalu US opena navijati za njegovog rivala Rodžera Federera.

Tenis 11.09.2015 | 20:15
Vavrinka: Neće mi smetati što navijaju za Rodžera!

“Volim da igram pred mnogo ljudi, nema veze da li navijaju za mene ili za protivnika. Navikao sam, svi smo navikli u stvari da navijaju za Rodžera kada je on suparnik. Nema veze, to je normalno, svi vole Rodžera, on je najbolji teniser u istoriji i zaista je dobar momak na terenu i van njega“, kaže Vavrinka.

Stan kaže da mu se kod Federera najviše dopada stil igre i dodaje:

“Lepo je videti kako se kreće, kao da leti po terenu. Gledao sam ga mnogo u Sinsinatiju, a i ovde. Kreće se bolje nego ikada i sve deluje lako gledajući njega, a kada igraš protiv njega, shvatiš koliko je teško“.

Ipak, Vavrinka se neće predati i zna šta mora da uradi kako bi imao šansu za trijumf.

“Treba da budem zaista agresivan, da mu oduzmem vreme i da pokušam da ga odugram iza osnovne linije. Biće teško to uraditi jer znam da servira dobro od početka turnira. Neću imati mnogo prilika, i on je vrlo agresivan. Ipak, ako želim priliku za pobedu, moram da igram brzo i agresivno“.

Stan kaže da mu mnogo pomaže to što je već osvojio dve Gren slem titule.

“Sada znam da sam sposoban za tako nešto, već mi je dva puta pošlo za rukom. Znam da to mogu, ali još sam daleko od toga“.

Komentari / 0

Ostavite komentar