Čapljić: Postoje kontakti, rado bih preuzeo Želju!

Vlado Čapljić, glavni favorit za novog trenera Željezničara, potvrdio je da bi rado uskočio na funkciju šefa struke plavih sa "Grbavice" poslije otkaza Milomiru Odoviću.

Fudbal 10.09.2015 | 21:30
Čapljić: Postoje kontakti, rado bih preuzeo Želju!

Sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i remi sa Slobodom (0:0) na "Grbavici" rezultiralo je otpuštanjem Odovića sa mjesta trenera Želje.

Glavni kandidat za njegovog nasljednika u medijima figurira ime Vlade Čapljića, nekadašnjeg fudbalera tima s “Grbavice”, zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana.

“Iskreno govoreći zainteresovan sam da preuzmem Željezničar. To je moj klub i pomisao da bih mogao sjesti na klupu tima s 'Grbavice' u meni budi emocije. Međutim, za sada niko iz kluba nije obavio konkretan razgovor sa mnom. Jedino što mogu reći jeste da su postojali određeni kontakti, ali ništa zvanično. U principu znam da sam jedan od kandidata, što je za mene velika čast i zadovoljstvo”, rekao je Čapljić za "Anadoliju".

Čapljić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove među kojima su Radnički iz Obrenovca, Niša i Kragujevca, te Slaviju iz Istočnog Sarajeva i Rudar Prijedor.

Interesantno je da je Čapljić priznao da su postajali "određeni kontakti" sa ljudima iz Želje, koji prema izjavi Odovića, nisu obavijestili sad već bivšeg trenera da je otpušten već je za tu informaciju saznao iz medija.

Komentari / 0

Ostavite komentar