Gasol: Kalkulisanje bi bilo greška!

Španski košarakš Pau Gasol rekao je da njegova ekipa ne bi smela da kalkuliše, već samo da razamišlja o pobedama i bude fokusirana na svoju igru.

Košarka 10.09.2015 | 19:15
Gasol: Kalkulisanje bi bilo greška!

"Furija" u dosadašnjem toku Evrobasketa ima dve pobede i dva poraza, a u poslednjem kolu igra sa domaćinom Nemačkom (17.45) koja ima samo jedan trijumf.

Brojne su kalkulacije u vezi sa tim ko bi sa koje pozicije mogao u narednu fazu, ali Španija mora da pobedi ukoliko želi dalje.

„Moramo da pobedimo, nemamo izbora. Cilj nam je da se plasiramo na Olimpijske igre i uključimo se u trku za medalje. Naša odbrana mora biti na mnogo višem nivou nego što je to bilo protiv Italije kada smo primili 105 poena. Iako je istina da su oni pogodili nege teške šuteve, ne možemo da se branimo na taj način ukoliko želimo da uradimo nešto važno na ovom prvenstvu."

Tridesetpetogodišnji Gasol je do sada na EP imao veliku minutažu, a priliku za odmor imao je jedino protiv Islanda.

„Ovde sam da igram. Ako je potrebno da igram više, to ću i raditi. Ako bude trebalo da igram manje, biće i tako. Ove godine sam se posvetio nacionalnom timu i radio da budem spreman da dam sve od sebe u svakoj utakmici. Osnovna stvar je dati sve od sebe za tim, a ne moji minuti na terenu.“

Spekulisalo se i da je Španija namerno izgubila od Italije kako bi u nastavku izbegla teže rivale, pre svega Francuze, ali Gasol ističe da mesta kalkulacijama ne sme da bude.

„U takvoj smo poziciji da više ne smemo da izgubimo. Bila bi greška da probamo da kalkulišemo u vezi sa svojom pozicijom na tabeli grupe i brinemo o rivalima sa kojima bismo mogli da se uksrtimo u nastavku. Moramo samo da se koncentrišemo na takmičenje i pobede. Kada prođemo dalje možemo da razmišljamo o drugim protivnicima sa kojima ćemo igrati u nastavku“, rekao je Gasol.

Komentari / 0

Ostavite komentar