Zvezda: Svi na okupu, optimizam kulja pred derbi!

Reprezentativci se priključili saigračima, sa porukom pred derbi doskorašnjeg kapitena Predraga Rajkovića.

Fudbal 10.09.2015 | 18:30
Zvezda: Svi na okupu, optimizam kulja pred derbi!

Marko Petković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović vratili su se sa reprezentativnih obaveza, tako da je ekipa Crvene zvezde u sredu, tri dana pre 149. "večitog derbija", ponovo bila u kompletnom sastavu.

Na jutarnjem treningu u Termama Čatež radilo se dosta manjim intenzitetom nego dan ranije. Posle uvodnog istrčavanja, usledilo je vežbanje centaršuteva, tokom kojeg su se u par navrata odličnim intervencijama istakli golmani Kahriman, Supić i mladi Vićić.

Zatim su igrači podeljeni u dva tima, 11 na 11, ali u drugačijim sastavima nego na prethodnom treningu.

Igralo se na polovini terena, sa akcentom na pas igru i brzo oslobađanje od lopte.

Za to vreme, Marko Grujić je razgovarao sa novinarima. U utorak je odigrao ceo meč za mladu reprezentaciju Srbije, protiv Litvanije (5:0), pa je nešto ranije od ostalih dobio dozvolu da ide na odmor.

"Bilo je stvarno lepo veče u Gornjem Milanovcu. Možda ekipa Litvanije nije merodavna za poređenje, ali pokazali smo da imamo mentalitet da pobedimo svakog rivala", izjavio je Grujić grupi novinara koja se nalazi u Sloveniji.

Osvrnuo se, naravno, i na predstojeći duel sa Partizanom, u kojem će po svemu sudeći upisati debitantski nastup u "večitim derbijima", kada je u pitanju seniorska konkurencija.

"Kao mlađi, uglavnom sam ih pobeđivao", sa osmehom je konstatovao mladi vezista i dodao:

"U subotu nas čeka san svakog fudbalera – da istrči pred punu 'Marakanu' i pobedi Partizan".

Zanimljivo, jedan od dvojice cimera Marka Grujića u mladoj reprezentaciji na poslednjem okupljanju bio je član crno-belih, Saša Lukić.

"Baš smo pričali ko će pobediti i nerešeno je. On kaže oni, a ja – mi".

Treći cimer je, izgleda, ostao neutralan. U pitanju je Danilo Pantić, doskorašnji član Partizana, a sada Čelsija, na pozajmici u Viteseu.

Rajković poručio: Pobedite!
Marko Petković se sa okupljanja A reprezentacije Srbije vratio donevši poruku doskorašnjeg golmana i kapitena crveno-belih, Predraga Rajkovića, koji je saigračima poručio da očekuje pobedu u derbiju. Petković je očekivanja najboljeg mladog golmana sveta, sada čuvara mreže u Makabiju iz Tel Aviva, preneo saigračima uoči treninga.

Komentari / 0

Ostavite komentar