Video: Nikola, šta učini, pa se poslije izvinjavaš?!

Kako prenosi "Mondo", španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić je posle poraza od Italije u trećem kolu Eurobasketa pocepao zastavu Srbije.

Košarka 09.09.2015 | 17:40
Video: Nikola, šta učini, pa se poslije izvinjavaš?!

Tokom meča sa Srbijom u prvom kolu odjekivale su uvrede na Mirotićev račun, neke reči ne mogu biti ni napisane, a nekima se poručivalo da se "prodao" jer ne nosi "dres koji treba". Sigurno mu je bilo teško, bar zato što je njegov tim izgubio tu utakmicu. Sigurno mu je bilo još teže posle poraza i od Italije u sredu, ali to ne opravdava potez koji je uradio.

Podgoričanin rođen 1991. krenuo je ka svlačionici iznerviran i na ulazu u tunel naišao na još jednu provokaciju - navijači Srbije mahali su nad njim zastavom svoje zemlje. Prišavši im na putu ka izlazu, Mirotić je zgrabio srpsku trobojku i povukao je. Beli deo ostao mu je u ruci, pocepan, što su zabeležile i kamere islandskog ruv.is.

Nedugo potom, u miks zoni, na insistiranje srpskih novinara, portparol španske reprezentacije Ibon Lande saslušao je šta se dogodilo i otišao po Nikolu, ali se nije vratio sa njim.

"Uveren sam u to da Mirotić nije znao da je u pitanju srpska zastava. Da nije video da se o njoj radi. To mi Nikola nije rekao, ali sam uveren da je tako bilo, jer Mirotić jako dobro zna šta taj potez znači i kako bi to moglo da bude protumačeno", prenosi Mondo Landeove reči.

Španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić izrazio je žaljenje što je posle meča na Eurobasketu pocepao srpsku zastavu.

On je to učinio nakon što je doživeo poraz od Italije u trećem kolu prvenstva Evrope, kada je na putu ka svlačionici povukao zastavu kojom mu je neko mahao sa tribina i pocepao je.

"Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, ali ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi ne što palo na lice. Nikada ne bih uvredio ni jedan simbol zemlje", napisao je Mirotić na Tviteru.

Komentari / 0

Ostavite komentar