Katalonac Pike digao Španiju na noge!

Reci već jednom ko si?! Oglasio se nekadašnji napadač Barselone i Reala, Alfonso Perez koji traži od Pikea da se odluči.

Fudbal 10.09.2015 | 15:30
Katalonac Pike digao Španiju na noge!

Španiju i dalje drma „afera Pike“. Navijači mu zvižde na stadionima van Katalonije, traže od selektora da ga isključi iz reptrezentacije, a za sve je kriv Pikeov katalonski patriotizam i nedostatak poštovanja prema Španiji. Pike je jedan od sportista koji se najčešće isticao prokatalonskim stavovima i odbijao je da osudi gestove uprene prema ujedinjenoj Španiji.

Na račun Pikea je stigla i prozivka Alfonsa Pereza, nekadašnjeg napadača Real Madrida, Betisa i Barselone. On je na Tviteru poručio da bi Pike konačno trebalo da se odredi i pokaže da li poštuje Španiju ili ne.

„Jednostavno je mogao da kaže da se oseća kao Španac i kao Katalonac. I problem bi bio rešen. Ali ne. On to odbija jer se ne oseća kao Španac. Kasnije će biti kao sa Gvardiolom. Kada završi karijeru će pričati kako se nikada nije osećao kao Španac“, poručio je bivši napadač Crvene furije.

Podsetimo da Pep Gavrdiola ima sve ekstremnije stavove kada su u pitanju relacije Barselona - Madrid i da se zalaže za otcepljenje Katalonije od Španije.

Komentari / 0

Ostavite komentar