Atamanova poruka Srbiji: Još jednom, izvinite!

"Mi zaista volimo vašu zemlju i nemamo nikakav problem sa vašim navijačima", poručio selektor Turske.

Košarka 09.09.2015 | 10:20
Atamanova poruka Srbiji: Još jednom, izvinite!

U noći ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, Ergin Ataman dosolio je ranu porukom da su pred halom Abdi Ipekči te novembarske večeri bili agresivni srpski teroristi, a ne navijači Crvene zvezde.

Zbog te izjave mnogo se puta izvinjavao, kao i zbog stradanja srpskog mladića u Istanbulu.

Poruku izvinjenja turski trener poslao je i u utorak iz Berlina, u razgovoru sa srpskim novinarima pre utakmice "orlova" i turske selekcije (sreda, 14.30), koju vodi kao selektor.

"Nadam se da će to biti fer-plej meč, na terenu i van njega", počeo je Ataman razgovor koji je počeo šaleći se - "Ne dajem izjave za srpske medije".

Ipak, brzo je počeo da govori ozbiljno.

"Još jednom hoću da poručim da mi volimo Srbiju, da nemamo nikakav problem sa srpskim navijačima i još jednom se veoma izvinjavamo zbog onoga što se dogodilo prošle godine, ali u sportu neke stvari ne možete da kontrolišete".

Selektor Turske konstatovao je da njegova zemlja trenutno ima većih problema od utakmica košarkaške reprezentacije.

"Pobeda protiv Nemačke (80:75) bila je jako važna za nas, jer su teroristi ubijali naše zemljake prethodnih dana. Poginulo je 30 ljudi, policajaca, vojnika... Naša zemlja ima trenutno većih problema, a večeras smo pobedom dali morala našem narodu".

Ekipu Srbije jako dobro zna.

"Biće to jako teška utakmica, jer je Srbija već ostvarila tri pobede, ali i mi igramo odličnu košarku i znamo srpske igrače. Nadam se da će biti fer-plej meč, na terenu i van njega", dodao je Ataman.

Turska posle tri kola takmičenja u grupnoj fazi ima skor 2-1, dok je Srbija neporažena.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Da da

09.09.2015 08:26

Vec se spremate na provokacije i svakojake prevare i mucke.

ODGOVORITE