Атаманова порука Србији: Још једном, извините!

"Ми заиста волимо вашу земљу и немамо никакав проблем са вашим навијачима", поручио селектор Турске.

Кошарка 09.09.2015 | 10:20
Атаманова порука Србији: Још једном, извините!

У ноћи убиства Марка Ивковића у Истанбулу, Ергин Атаман досолио је рану поруком да су пред халом Абди Ипекчи те новембарске вечери били агресивни српски терористи, а не навијачи Црвене звезде.

Због те изјаве много се пута извињавао, као и због страдања српског младића у Истанбулу.

Поруку извињења турски тренер послао је и у уторак из Берлина, у разговору са српским новинарима пре утакмице "орлова" и турске селекције (среда, 14.30), коју води као селектор.

"Надам се да ће то бити фер-плеј меч, на терену и ван њега", почео је Атаман разговор који је почео шалећи се - "Не дајем изјаве за српске медије".

Ипак, брзо је почео да говори озбиљно.

"Још једном хоћу да поручим да ми волимо Србију, да немамо никакав проблем са српским навијачима и још једном се веома извињавамо због онога што се догодило прошле године, али у спорту неке ствари не можете да контролишете".

Селектор Турске констатовао је да његова земља тренутно има већих проблема од утакмица кошаркашке репрезентације.

"Победа против Немачке (80:75) била је јако важна за нас, јер су терористи убијали наше земљаке претходних дана. Погинуло је 30 људи, полицајаца, војника... Наша земља има тренутно већих проблема, а вечерас смо победом дали морала нашем народу".

Екипу Србије јако добро зна.

"Биће то јако тешка утакмица, јер је Србија већ остварила три победе, али и ми играмо одличну кошарку и знамо српске играче. Надам се да ће бити фер-плеј меч, на терену и ван њега", додао је Атаман.

Турска после три кола такмичења у групној фази има скор 2-1, док је Србија непоражена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да да

09.09.2015 08:26

Вец се спремате на провокације и свакојаке преваре и муцке.

ОДГОВОРИТЕ