Analiza: Ovo su italijanski buržuji!

Ovo je tim najplaćenijih fudbalera Kalča! Svoje mesto u startnih 11 pronašao je i Nemanja Vidić!

Fudbal 11.09.2015 | 10:30
Analiza: Ovo su italijanski buržuji!

U Italiji se i dalje sumiraju utisci tek završenog prelaznog roka. Mediji se uglavnom i dalje bave analizama, ko je uradio najbolji posao, kako je koji klub zakrpio određene pozicije, šta je sa platama...

Ovaj tim koji vidite sastavljen je od najplaćenijih fudbalera Serije A za tekuću sezonu. U njemu su četvorica pridošlica na Apenine i sedmorica starosedelaca, što će reći da Italijani ni ovog leta nisu preterivali s platama, iako su na transfere potrošili više nego u nekim prethodnim prelaznim rokovima.

I samo da napomenemo, ovo nije 11 najplaćenijih igrača, već najplaćenija ekipa sastavljena u formaciji 3-4-3...

Kao što možete da vidite svoje mesto u startnih 11 zauzeo je i naš Nemanja Vidić (3.200.000 evra). Iako ima igrača plaćenijih od njega, u defanzivi ih nema, tako je da bivši kapiten Mančester junajteda zauzeo poziciju uz Kjelinija i Bonučija. U vezi su dvojica starosedelaca i dvojica novajlija: Najplaćeniji fudbaler lige, Danijele De Rosi (6.500.000), odnosno Pogba, Kondogbija i Kedira. Od napadača najveću platu ima Iguain iz Napolija, a slede ga Džeko, odnosno Karlos Baka. Čitav ovaj tim na plate godišnje odnese 46.700.000 evra.

Potpuno očekivano, mesto u timu najplaćenijih zauzeli su samo fudbaleri Juventusa, Milana, Intera, Rome i Napolija.

Komentari / 0

Ostavite komentar