Ibanjez: Iskrvariću, samo da budem spreman za derbi!

"Da se mnogo ne ponavljam, ja živim za velike utakmice, igrao sam za Boku, Dinamo. Večiti derbi je moja inspiracija i velika želja", rekao je brzonogi Argentinac.

Fudbal 08.09.2015 | 09:00
Ibanjez: Iskrvariću, samo da budem spreman za derbi!

Sedam dana odluke je pred levim bekom Crvene zvezde Luisom Ibanjezom. Brzonogi Argentinac je nakon pregleda magnetnom rezonancom dobio dozvolu da radi sa ostatkom ekipe, otputovao je sa crveno-belima na mini pripreme za 149. večiti derbi, pa ostaje da se vidi da li će uspeti u potpunosti da se spremi za meč sa Partizanom (12. septembar, 18.00).

Ibanjez je silno motivisan da se oporavi za ovaj meč, što je i pokazao tokom dosadašnjeg toka oporavka, gde je radio vežbe dva puta dnevno po tri sata.
"Predstoji mi sedam najvažnijih dana. Ali, verujte mi da ću iskrvariti radeći kako bih se oporavio 100 odsto i uverio trenera Božovića da mogu da igram u derbiju. Da se mnogo ne ponavljam, ja živim za velike utakmice, igrao sam za Boku, Dinamo. Večiti derbi je moja inspiracija i velika želja", rekao je Ibanjez za Novosti.

Ipak, otok je još tu, zapravo, spustio se na koleno, što Luču ne dozvoljava ni normalno da hoda.

"Posle prvog snimka rekli su mi da ću pauzirati šest nedelja, a ja sam se, eto, vratio posle tri i po. Još ne mogu da kažem - biću spreman za Partizan, jer mi predstoji nedelja povratka na teren. Ne smem da pogrešim u proceni prilikom pojačavanja opterećenja i ritma rada. I najmanja greška može da me vrati unazad, a ja to ne smem da dozvolim. Uradiću zaista i više nego što se može, a na kraju će trener Božović proceniti mogu li da pomognem ekipi. Ako i ne budem mogao, tu su Anđelković i Ristić", dodao je Ibanjez.

Serija dobrih rezultata svakako je nešto što daje za pravo navijačima da se nadaju slavlju u okršaju sa večitim rivalom.
"Pojačali smo se zaista dobro i sad smo stvarno na dobrom putu da vratimo titulu. Međutim, tek smo na početku sezone, predstoji nam duga i teška trka do cilja. Ali sa svakom pobedom smo sve bliži, ako dobijemo derbi i na psihološkom planu ćemo pobeći rivalima", zaključio je Ibanjez.

Komentari / 0

Ostavite komentar