"Da pobjedimo Argentinu i to je to"!

Zoran Terzić pred odlučujući meč sa Argentinom kaže da će Srbija u taj duel ući maksimalno koncentrisana sa jasnim ciljom - da se već u prvom pokušaju plasira na Olimpijske igre.

Ostali sportovi 05.09.2015 | 19:00
"Da pobjedimo Argentinu i to je to"!

Korak do cilja. Još samo malo...

Vezale su srpske odbojkašice na Svetskom kupu devet veličanstvenih pobeda i stigle pred vrata Rio de Žaneira. Posle čekanja u dugom redu, pred šalterom za overu olimpijske vize ostala je još jedna prepreka - Argentina.

U tom meču, u nedelju rano ujutu, svako iznenađenje je isključeno. Ne sme ga biti, pre svega zbog odnosa kvaliteta dve selekcije, a on je u velikoj dozi na strani izabranica Zorana Terzića.

Selektor našeg tima čestitao je timu na devetoj pobedi u Svetskom kupu, protv Kenije, i ponovio da je potreban još samo jedan trijumf.

"Čestitam svom timu, Ovo je deveta uzastopna poneda i treba još samo da savladamo Argentinu kako bi izvadili kartu za Rio. Svaki put kada se sretnemo sa Kenijkama očigledan je napredak u njhovoj igri. Inače. ovakva vrsta utakmica može da bude vrlo nezgodna s obzirom da svi očekuju lake pobede. Današnji meč je bio interesantan i Kenija je zaista odiograla na visokom nivou", rekao je Terzić.

Strateg srpskog nacionalnog tima je istakao da će reprezentacija u sutrašnji udlučujući meč sa Argentinom ući "kao u svaku drugu utakmicu", uprkos tome što su svesni važnosti meča.

"Potrebno je samo da mislimo na sutrašnji meč i da ga odigramo kao i svaki drugi", poručio je Terzić.

On je istakao da je formula za uspeh Srbije na Svetskom kupu po njegovom mišljenju u napornom radu, dobroj selekciji igračica koje mogu da igraju protiv SAD, Rusije i Kine, kao i u veoma dobroj organizaciji.

"Tu pre svega mislim na Odbojkaški savez Srbije. Morate da stvorite mozaik kako biste pobedili na takmičenju ako što je Svetski kup. Igrali smo od početka odlično, svi smo ponosni na ovaj uspeh, jer smo pobedili takve sile kao što su SAD, Rusija i Japan . Sve u svemu, odradili smo dobar posao na ovom turniru", zaključio je Terzić.

Srbija u nedelju igra poslednji meč na Svetskom kupu protiv Argentine od 07,00 sati po našem vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar